Αρχική Ν. Αρκαδίας Άστεγοι στην Τρίπολη – Ξεκινά καταγραφή, σκέψεις να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας αστέγων...

Άστεγοι στην Τρίπολη – Ξεκινά καταγραφή, σκέψεις να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας αστέγων στην Τεγέα!

Με αφορμή τη συζήτηση για το πρόγραμμα (ΤΕΒΑ) που αφορά τη βοήθεια σε άπορους, στο δημοτικό συμβούλιο «άνοιξε» μία συζήτηση για τους απόρους οι οποίοι υπάρχουν στην περιοχή μας.

Ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Παρασκευάς Νίκου, ο οποίος και στο παρελθόν έχει θέσει αυτό το ζήτημα, ρώτησε αν υπάρχει πρόβλεψη στο πρόγραμμα για τους απόρους για να πάρει καταφατική απάντηση από την Διευθύντρια Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Τρίπολης, Κατερίνα Σιάμπου.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκου τόνισε ότι πρέπει να γίνει καταγραφή των αστέγων γενικά στο δήμο και υπογράμμισε ότι η υγειονομική υπηρεσία του νοσοκομείου έχει καταγράψει κάποιους άστεγους που πηγαίνουν για ιατρικούς λόγους. «Συχνά έχουμε τέτοια περιστατικά. Να τους καταγράψουμε και να δούμε ποιους μπορούμε να τους προσφέρουμε.» είπε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής είπε ότι «το τελευταίο χρόνο έχουν παρουσιαστεί 3-4 άτομα που είναι συνδημότες μας, δεν έχουν να μείνουν και να φάνε. Εμένα με έχουν ενοχλήσει τρεις. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν κονδύλια για ενδιαίτημα για αστέγους, έχω συνεννοηθεί την κυρία Πουλοπούλου που χειρίζεται το θέμα. Έχουμε πει με τον κ. Βρέντα να δούμε το σπίτι Καρκαζή, το διώροφο στην Τεγέα που έχει δωριθεί στο δήμο, να το φτιάξουμε, μας δικαιολογεί χρήματα αυτό το πρόγραμμα. Θα μπορούν να βρουν στέγη περίπου δέκα άτομα. Θα το δει η τεχνική μας υπηρεσία το οίκημα και θα το συζητήσουμε για περιφέρεια».