Αρχική Ν. Λακωνίας Οι μαθητές της Λακωνίας ενημερώνονται για την προστασία του ποταμού Ευρώτα

Οι μαθητές της Λακωνίας ενημερώνονται για την προστασία του ποταμού Ευρώτα

Ο υπό σύσταση σύλλογος «Φίλων Προστασίας του ποταμού Ευρώτα» πραγματοποιεί σχέδιο δράσης και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της προστασίας του Ευρώτα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας, τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018.

Το πρόγραμμα περιέχει ενημέρωση των μαθητών Ε΄& Στ΄ τάξης και των δύο τμημάτων, με θέματα την ιστορική αναδρομή και τη σημασία του Ευρώτα στον πολιτισμό, τις πηγές ρύπανσης και τα αποτελέσματα που αποφέρουν και τέλος, την ευαισθητοποίηση σε αυτό το σημαντικό και ζωτικής σημασίας θέμα, που είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του μοναδικού μεγάλου ποταμού της Λακωνίας, του Ευρώτα.

Το πρόγραμμα διενεργείται με αφορμή την ημέρα Περιβάλλοντος, της 5ης Ιουνίου, στην οποία οι μαθητές θα τιμηθούν για τη συμμετοχή τους στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση του, ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας, Κουτσοβασίλη Αντώνιο, καθώς και τους δασκάλους για την συνεργασία, ενώ σημειώνει πως θα επιδιώξει τη συνεργασία και τη συμμετοχή και άλλων σχολείων της Λακωνίας.