Αρχική Eπικαιρότητα Ανθρωποκτονία βρέφους: Η γνωριμία μέσω Facebook και η περιγραφή του εγκλήματος από...

Ανθρωποκτονία βρέφους: Η γνωριμία μέσω Facebook και η περιγραφή του εγκλήματος από την 19χρονη

«…Όταν με έπιασαν οι πόνοι και κατάλαβα ότι θα γεννήσω ήταν και η μητέρα μου στο σπίτι. Μπήκαμε μαζί στο μπάνιο και με βοήθησε. Εγώ δεν ήθελα να το σκοτώσω, έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού για να σταματήσει να κλαίει. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη και ενώ το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει, ζήτησα από τη μάνα μου να μου φέρει χαρτοπετσέτες για να του βάλω στο στόμα και να σκουπίσω και τα αίματα. Μάλιστα, χρειάστηκα και άλλες χαρτοπετσέτες και μου τις έφερε και πάλι η μητέρα μου…».

Η ομολογία αυτή της 19χρονης και η περιγραφή για όσα έγιναν μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος αποδεικνύει για τους αστυνομικούς την άμεση σχέση της 52χρονης μητέρας της 19χρονης με την ανθρωποκτονία του νεογέννητου βρέφους.

Παρά το γεγονός ότι η 52χρονη έκανε ό,τι μπορούσε για να δείξει ότι δεν είχε σχέση με την ανθρωποκτονία του βρέφους και μόνο από το γεγονός ότι ήταν αυτή που έβαλε το νεκρό βρέφος σε μια σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια, φανερώνει πως μάνα και κόρη έφτασαν στην πιο ακραία κατάσταση για να «απαλλαγούν» από το νεογέννητο αγοράκι.

Η 19χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του παιδιού της είναι ένας νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook, είχε βρεθεί μαζί του λίγες φορές και μετά χάθηκαν τα ίχνη του και έχασε οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

«Άργησα να καταλάβω ότι ήμουν έγκυος και έφτασα επτά μηνών. Όταν πια δεν μπορούσα να το κρύψω άλλο και τότε ήταν που το κατάλαβε και η μητέρα μου. Στον αδελφό μου δεν είχαμε πει τίποτα. Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί να πάρουν δείγμα DNA προσπαθούσαμε με τη μητέρα μου να δείξουμε όσο γίνεται πιο φυσιολογικές, καθώς πιστεύαμε ότι ποτέ δεν θα μας έβρισκαν».

Η μητέρα της 19χρονης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της και προσπάθησε να απεμπλακεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «[…] Δεν ήξερα ότι ήταν έγκυος και την ημέρα της γέννας είδα μόνο ότι είχε πάει στο μπάνιο, χωρίς να ξέρω ούτε να ακούω κάτι που θα μου έδειχνε ότι η κόρη μου εκείνη την ώρα ήταν στη διαδικασία του τοκετού. Κάποια στιγμή μόνο, επειδή καθυστερούσε στο μπάνιο, χτύπησα την πόρτα για να δω αν είναι καλά και εκείνη μου ζήτησε κάποιες χαρτοπετσέτες για να σκουπίσει, όπως μου είπε, κάποια αίματα. Εγώ δεν μπήκα μέσα στο μπάνιο, έβαλα μόνο το χέρι μου μέσα από την πόρτα, έδωσα τις χαρτοπετσέτες και έφυγα…».

Και οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή και θα απολογηθούν την Πέμπτη.