Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σήμερα στην Καλαμάτα οι απονομές για τους διαγωνισμούς λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας

Σήμερα στην Καλαμάτα οι απονομές για τους διαγωνισμούς λογοτεχνίας και φιλαναγνωσίας

Σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν οι απονομές του 7ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας» καθώς και οι απονομές από τη γιορτή φιλαναγνωσίας «Βιβλιοδρομίες 2018» με θέμα «Βιβλιοδρομίες… στο Μεταίχμιο».

Με αφορμή το θέμα του φετινού διαγωνισμού («Οι μολυβένιοι» της Σοφίας Φίλντιση) οι μαθητές της Ε΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα ανεβάσουν το θεατρικό έργο της αείμνηστης συγγραφέα, μία θεατρική αλληγορία που πραγματεύεται διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η δικαιοσύνη, η φιλία και η προδοσία και όλα αυτά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας, όπου τα άψυχα ζωντανεύουν.

Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών του διαγωνισμού, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Σταυρός Λαμίας, Αθήνα, Καλαμάτα, Τσαριτσάνη Ελασσόνας και Σκάλα Λακωνίας. Έπειτα θα βραβευτούν οι διακριθέντες μαθητές από σχολεία της Καλαμάτας, όπως το 10ο, το 11ο και το 12ο Δημοτικό Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά από τη γιορτή των Βιβλιοδρομιών.