Αρχική Ν. Μεσσηνίας Προχωρά η εκτέλεση των δύο αντιπλημμυρικών έργων περιφερειακά της Καλαμάτας

Προχωρά η εκτέλεση των δύο αντιπλημμυρικών έργων περιφερειακά της Καλαμάτας

Με καλούς ρυθμούς υλοποιούνται αυτή την περίοδο τα δύο αντιπλημμυρικά έργα στον εθνικό δρόμο, από τη Θουρία μέχρι το Ασπρόχωμα.

Αυτό επεσήμανε χθες σε ενημέρωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος. Ενημέρωσε ότι το έργο της β’ φάσης από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα δουλεύεται κάτω από τον εθνικό δρόμο, στο ύψος του Αντικαλάμου. Παρατήρησε πως γύρω στα τέλη Μαΐου το εργοτάξιο θα μπει στην εθνική.

Ο κ. Βεργόπουλος πληροφόρησε ότι το έργο της α’ φάσης από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο δουλεύεται σε παρακείμενα σημεία της εθνικής οδού.

Και τα δύο έργα που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πλημμυρών στον εθνικό δρόμο, προβλέπουν τη μεταφορά των ομβρίων στον ποταμό Αρι. Χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, από το υπουργείο Υποδομών.

Ανάδοχος του πρώτου έργου, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ,  με έκπτωση 53,5%. Ανάδοχος του δεύτερου έργου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ είναι η εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%.

Όσον αφορά αυτό το έργο, πρόκειται να κατασκευαστεί κύριος συλλεκτήρας αγωγός μήκους 982 μέτρων, με έργο εισόδου στην περιοχή του Αντικαλάμου και εκβολή στον ποταμό Αρι. Επίσης, θα κατασκευαστούν δευτερεύοντες συλλεκτήρες αγωγοί, ο πρώτος μήκους 434 μέτρων με έργο εισόδου στον Αντικάλαμο, βορειοανατολικά του Νοσοκομείου και ο δεύτερος μήκους 244 μέτρων με έργο εισόδου βορειοανατολικά του ΤΕΙ Καλαμάτας. Επίσης, θα κατασκευαστούν 15 φρεάτια επίσκεψης σωληνωτών αγωγών και 120 φρεάτια υδροσυλλογών. Επιπλέον, θα ανακατασκευαστούν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικού μήκους 1.000 μέτρων, στις περιοχές ανατολικά του Νοσοκομείου και δυτικά του ΤΕΙ Καλαμάτας.