Αρχική Ν. Αργολίδος Προ των πυλών ο “9ος Επιδαύριος Δρόμος”

Προ των πυλών ο “9ος Επιδαύριος Δρόμος”

Ο Δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, η Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, προκηρύσσουν τον «9ο Επιδαύριο Δρόμο» με αφετηρία το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 24/06/2018.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:30΄.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου.

• Αποστάσεις – Κατηγορίες – Ηλικίες:

• Κατηγορία «Περιπατητών» Συμμετέχοντες: Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 16 ετών και άνω.

α. Απόσταση διαδρομής: 15 Km Αφετηρία: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου

Ώρα εκκίνησης: 17.30΄.

β. Απόσταση διαδρομής: 7 Km

Αφετηρία: Είσοδος Αρχαίου Δρόμου ( Άγιος Ανδρέας )

Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου

Ώρα εκκίνησης: 18.45΄.

• Κατηγορία «Τρέξιμο 5 Km» Συμμετέχοντες: Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 16 ετών και άνω. α. Απόσταση διαδρομής: 5 Km Αφετηρία: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 20.00΄.

• Κατηγορία «Τρέξιμο 15 Km» Συμμετέχοντες: Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 16 ετών και άνω. α. Απόσταση διαδρομής : 15 Km Αφετηρία: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 18.30΄.

• Κατηγορία «Μαθητών Δημοτικού» γεννηθέντων 2009 – 2010 – 2011 Συμμετέχοντες: Αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί τις χρονολογίες: 2009 – 2010 – 2011 Απόσταση διαδρομής: 300 m Αφετηρία: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 18:15΄. Ελληνική

• Κατηγορία «Μαθητών Δημοτικού» γεννηθέντων 2006 – 2007 – 2008 Συμμετέχοντες: Αγόρια – κορίτσια που έχουν γεννηθεί τις χρονολογίες: 2006 – 2007 – 2008 Απόσταση διαδρομής: 600 m Αφετηρία: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 18:30΄.

• Κατηγορία «Μαθητών Γυμνασίου» γεννηθέντων 2003 – 2004 – 2005 Συμμετέχοντες: Αγόρια – κορίτσια που έχουν γεννηθεί τις χρονολογίες: 2003 – 2004 – 2005 Απόσταση διαδρομής: 800 m Αφετηρία: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 18:50΄.

• Κατηγορία «Μαθητών Λυκείου» γεννηθέντων 2000 – 2001 – 2002 Συμμετέχοντες: Αγόρια – κορίτσια που έχουν γεννηθεί τις χρονολογίες: 2000 – 2001 – 2002 Απόσταση διαδρομής: 1.000 m Αφετηρία: Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου Τερματισμός: Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου Ώρα εκκίνησης: 19:05’.

• Δικαίωμα συμμετοχής Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν στα σωματεία-μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. όπως ορίζεται στην τελευταία υπουργική απόφαση και στους οποίους –ες έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ, καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές –τριες και μαθητές –τριες από τα σχολεία της περιοχής που θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Όλοι οι αθλητές -τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.

• Δηλώσεις συμμετοχής α. Ηλεκτρονικά, στο mail: epidavriosdromos2015@yandex.com το αργότερο μέχρι και τις 18/06/2018 και ώρα 14.00΄. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση ηλεκτρονικής συμμετοχής. β. Σε έντυπη μορφή στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. του Δήμου Επιδαύρου:

• Κ.Ε.Π. Λυγουριού, τηλέφωνο επικοινωνίας 2753360100 κ. Αντωνοπούλου Σοφία • Κ.Ε.Π. Νέας Επιδαύρου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2753097098 κ. Καραθανάσης Γεώργιος • Αρχαία Επίδαυρος, τηλέφωνο επικοινωνίας 273360200 κ. Μάντζαρη Κυριακή Επισήμανση: Δύο ώρες πριν από τις εκκινήσεις, στην αφετηρία, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και αθλητές – περιπατητές που δεν είχαν έγκαιρα δηλωθεί. • Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

• ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες θα πρέπει να προσέρχονται ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην Αίθουσα Κλήσης (Αφετηρία του κάθε αγωνίσματος) 45 λεπτά πριν την τέλεση του αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους και να παραλάβουν τον αριθμό και το τσιπ συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες.

• ΕΠΑΘΛΑ Στους τρεις (3) πρώτους-ες κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα και στον 1ο νικητή θα απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα του αγώνα.

• ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών –τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή –τριας και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του. Οι μαθητές –τριες θα πρέπει να εξεταστούν με ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συμμετοχή τους στον αγώνα όπου για να συμμετάσχουν θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.

• ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

• Οι αγωνιζόμενοι θα φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη, για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών.

• Οι δρομείς που δεν θα περάσουν μέσα από τη αψίδα τερματισμού, δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα.

• Εκπρόσωποι, προπονητές, αθλητές και αθλήτριες παρακαλούνται να μη συγκεντρώνονται στο χώρο της γραμματείας κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων για να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

• Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

• Στους αγώνες, ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς Υπεύθυνους και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

• ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Κ.Φ.Α. κ. Παναγιώτης Μάρας, 6974145073.

• ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ομάδας Ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής των αγωνισμάτων.