Αρχική Ν. Αργολίδος Ομιλίες στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας

Ομιλίες στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας

Πλούσια η σημερινή ημέρα σε ενημέρωση για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας.

Η πρώτη ομιλία αφορούσε την πρόληψη του καπνίσματος που πραγματοποιήθηκε από την ειδική εκπαιδευτικό κ. Λυρώνη Αθηνά, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

Η κ. Λυρώνη ανέπτυξε τους κινδύνους και τις επιπτώσεις του καπνίσματος, καθώς και τις ουσίες που περιέχει το τσιγάρο, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επικινδυνότητα της βλαβερής αυτής συνήθειας.
Στη δεύτερη ομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο και αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου, κ. Αλεξάνδρου Αμέρισσα, κατόπιν παρότρυνσης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, ανέπτυξε τους κινδύνους στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα το φαινόμενο «Μπλε φάλαινα» που έχει αρχίσει και εξαπλώνεται και στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το σύστημα εμπλοκής των εφήβων που οδηγούν σε καταστρεπτικά αποτελέσματα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και τους τρόπους αποφυγής και προστασίας τους.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δύο ομιλίες, συμμετέχοντας με τις ερωτήσεις τους και έδειξαν ωριμότητα με τη στάση τους.