Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σύλληψη Καλαματιανού από την Αντιτρομοκρατική

Σύλληψη Καλαματιανού από την Αντιτρομοκρατική

Στην Καλαμάτα έγινε η μία από τις συνολικά 14 συλλήψεις ατόμων, που κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για Καλαματιανό, συγγενή γνωστού ποινικού, που βρέθηκε στα χέρια της Αστυνομίας μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Συνολικά συνελήφθησαν 13 Ελληνες και ένας Αλβανός (11 άνδρες και 3 γυναίκες) μετά από εντάλματα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Οπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, φέρεται ότι εμπλέκεται ο κρατούμενος των φυλακών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Κ. Γιατζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτός ο λογαριασμός είχε ανοιχτεί με πλαστή ταυτότητα.

Τα ονόματα των 14 συλληφθέντων προέκυψαν από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής.

Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, η υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται άτομα για καταθέσεις στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και συνέχεια, καθώς οι 14 συλληφθέντες δεν ενεργούσαν από μόνοι τους, αλλά κατόπιν εντολών από άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται. Τα ποσά που κατέθεταν οι κατηγορούμενοι ήταν συνήθως μικρά κάθε φορά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει διακινηθεί μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.