Αρχική Eπικαιρότητα Mαρτυρία σοκ για τον 64χρονο οδηγό «απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε...

Mαρτυρία σοκ για τον 64χρονο οδηγό «απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε μάτια «ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».

Σοκάρει η περιγραφή των αστυνομικών για την κατάσταση του 64χρονου οδηγού της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στη λεωφόρο Κηφισού, στο τροχαίο που «πάγωσε» τη χώρα.

«Εμφανώς μεθυσμένος»!

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο περιγράφουν τα όσα έζησαν στις καταθέσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν τον οδηγό ως εμφανώς μεθυσμένο, ο οποίος «απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος» και είχε μάτια «ερυθρά, λαθερά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα».

Ειδικότερα, ο πρώτος αστυνομικός κατέθεσε πως ο οδηγός «βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος». Ο δεύτερος πως «ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…».

Από την πλευρά του ο 64χρονος υποστήριξε προανακριτικά: «Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι».

Σύμφωνα με κατάθεση άλλου αστυνομικού για το τροχαίο, κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα: «Στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ. Ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα. Στις 12/2/18 και ώρα 02:45 στη συμβολή της ιερές οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισός είχε καταληφθεί από συναδέλφους μου να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22.Οι πινακίδες που έφερε το όχημα αντιστοιχούν σε.άλλο όχημα με άλλο αριθμό πλαισίου. Κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».

Σοκάρουν οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων για το τροχαίο

Εντύπωση προκαλούν και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι περιγράφουν πως ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος μετά το τροχαίο. Επίσης πως δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες. «Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενω μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες» αναφέρει ο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος περιγράφει: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα… Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφιςού…. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».

Το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο 64χρόνος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ο 64χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία πράξη προήλθε θάνατος (κακούργημα), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της παράνομης χρήσης γνήσιου πιστοποιητικού και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δύο ετών από την προηγούμενη παράβαση.