Αρχική Ν. Αρκαδίας Ανησυχία στους παιδικούς σταθμούς –Τι θα συμβεί αν τα 4χρονα παιδιά «φύγουν»...

Ανησυχία στους παιδικούς σταθμούς –Τι θα συμβεί αν τα 4χρονα παιδιά «φύγουν» για τα νηπιαγωγεία;

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας για τις εξελίξεις με τους παιδικούς σταθμούς.

Η απόφαση έλαβε υπόψην τα εξής στοιχεία:

  • Την ανησυχία συναδέλφων που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τρίπολης.
  • Το ενδιαφέρον για εγγραφή παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ανέρχεται περίπου στα 140 παιδιά, ετησίως. Καθώς στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα νήπια 4 ετών τα οποία αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που εγγράφονται σ’ αυτούς.
  • Το γεγονός ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί ή μη στο πιλοτικό πρόγραμμα κατά εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου.»

Ο Σύλλογος ΟΤΑ ζητά:

Την μη ένταξη του Δήμου Τρίπολης στη δίχρονη πιλοτική υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, διότι πιστεύουμε ότι η μεταφορά των νηπίων από 4 ετών και άνω στα Νηπιαγωγεία, θα έχει ως συνέπεια την μείωση του αριθμού των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία έως και την κατάργηση κάποιων εξ αυτών, με ότι αυτό συνεπάγεται στο υπηρετούν προσωπικό των δομών, καθώς και στην κοινωνία, διότι πιστεύουμε ότι οι Παιδικοί Σταθμοί προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού παιδαγωγικού επιπέδου.

Την κατάργηση της διάταξης του Υπουργείου Παιδείας, για ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών και άνω στα Νηπιαγωγεία, όπως αυτό έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από την Ομοσπονδία μας (Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.), διότι έτσι υποβαθμίζεται και απαξιώνεται ο ρόλος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και παράλληλα ελλοχεύει κίνδυνος για τη διασφάλιση εργασίας του προσωπικού.

Επιπλέον ζητούμε την αναβάθμιση των δομών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών.»