Αρχική Ν. Αργολίδος 14ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο 11 έως 13 Μαΐου 2018 (Βίντεο)

14ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναύπλιο 11 έως 13 Μαΐου 2018 (Βίντεο)

Το 14ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσεις του Παντείου Πανεπιστημίου, την Έδρα J. Monnet «Αλληλεγγύη, Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Δράση στην ΕΕ» (υπεύθυνη Επικ. Καθηγήτρια Μ. Ντ. Μαρούδα) και την Έδρα UNESCO για τη Δημοκρατία, τα Δικαιώματα του ανθρώπου και την Ειρήνη. Διεξάγεται στις 11-13 Μαΐου 2018, με έναρξη του Σεμιναρίου στις 11 Μαΐου (09.00 π.μ.).

 

Το Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου διοργανώνεται, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Στέλιου Περράκη, από το 2005, κάθε χρόνο (Μάιο) στο Ναύπλιο, στο «Βουλευτικό», όπου λειτούργησε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Αποτελεί ένα μοναδικό θεσμό για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς προσομοιάζει στις διεθνείς ecoles doctorales, γεγονός που εξηγεί και τη μεγάλη συμμετοχή νέων ερευνητών ετησίως.

Φιλοξενεί Υποψήφιους Διδάκτορες, Μεταπτυχιακούς φοιτητές, Μεταδιδακτορικούς ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσιάζουν το έργο τους στο πεδίο του Διεθνούς κι Ευρωπαϊκού Δικαίου ενώπιον πολυμελούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής αξιολόγησης. Η παρουσίαση των εργασιών (Διατριβών, Διπλωματικών) γίνεται στη γλώσσα εκπόνησής τους (ελληνικά/αγγλικά/γαλλικά). Το Σεμινάριο είναι ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, διεξάγεται ειδική Διάσκεψη/εκδήλωση με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και άλλων ειδικών (πολιτικών, διπλωματών εμπειρογνωμόνων, αξιωματούχων Διεθνών Οργανισμών) πάνω σε θέματα της επικαιρότητας του Διεθνούς Δικαίου και της Πολιτικής, εκδήλωση, επίσης ανοικτή στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και ο Πρέσβης, καθηγητής Στέλιος Περράκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του 14ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου και τη Διεθνής Διάσκεψη με θέμα «Safeguarding Democratic Institutions within a Europe in crisis: Challenges and Response» που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο 11-13 Μαΐου.

 

Δείτε το βίντεο: