Αρχική Eπικαιρότητα Τι λένε για την κράτησή τους οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη

Τι λένε για την κράτησή τους οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη

Στην Κυλλήνη παραμένουν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν προ ημερών από το λιμενικό, μια υπόθεση που αποκάλυψε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, οι δύο άνδρες μένουν στο ιστιοπλοϊκό με το οποίο ταξίδευαν έως ότου παραλάβουν τα απαραίτητα έγγραφα που τους επιτρέψουν να αποπλεύσουν.

«Το Λιμενικό στην Κυλλήνη ζήτησε χαρτιά γιατί αναφέρουν τα πάντα. Μάθαμε ότι από τη Ζάκυνθο δεν έγινε καμία αναφορά για τα χαρτιά μας, ούτε στο τελωνείο, ούτε στο λιμεναρχείο…», είπε ο ένας εκ των συλληφθέντων στον ΑΝΤ1.

Οι δύο Τούρκοι στις 12 Απριλίου προσέγγισαν με το σκάφος το λιμάνι της Ζακύνθου και λίγες ημέρες αργότερα, στις 17 Απριλίου ταξίδεψαν με το ιστιοπλοϊκό στην Κυλλήνη όπου και υπεβλήθησαν σε έλεγχο από άνδρες του Λιμενικού. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, δεν μπήκαν στη χώρα τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να συλληφθούν από το Λιμενικό.

Στις 26 Απριλίου οι δύο άνδρες παραδόθηκαν στους Αστυνομικούς του Τμήματος Λεχαινών ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ακολούθως, κατέθεσαν προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου για να αφεθούν ελεύθεροι, όπως και έγινε, καθώς δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του τουρκικού προξενείου στην Αθήνα.