Αρχική Eπικαιρότητα Αυτά ήταν τα πλαστά στοιχεία του λογαριασμού του «επαναστατικού ταμείου»

Αυτά ήταν τα πλαστά στοιχεία του λογαριασμού του «επαναστατικού ταμείου»

«Παναγιωτόπουλος Χρήστος του Νικόλα, γενν. το 1990 στο Μαρούσι». Με αυτά τα πλαστά στοιχεία ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο έβαζαν χρήματα τα 14 άτομα που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα χρήματα έμπαιναν σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα υπάρχουν οι εξής καταγραφές καταθέσεων: 18/9/20017 ποσό 100 ευρώ, 18/9/2017 ποσό 120 ευρώ, 20/9/2017 ποσό 100 ευρώ , 26/9/2017 ποσό 386 ευρώ.

Το «μακρύ χέρι» της κοινοπραξίας των τρομοκρατικών οργανώσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», φαίνεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να ήταν ο 28χρoνος μετά την αποκάλυψη του κρυφού ταμείου που δημιούργησε η συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών στήνοντας μαγαζί με κέρδη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η είδηση για τις Αρχές, που ερεύνησαν τη διαδρομή του χρήματος, δεν ήταν ότι εντόπισαν 14 συγγενείς φυλακισμένων να βάζουν χρήματα στο λογαριασμό με τα πλαστά στοιχεία, αλλά το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των ατόμων είχαν συγγενείς έγκλειστους στην Α’ πτέρυγα του Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκονται και βαριά ονόματα της τρομοκρατίας.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε φτάσει στο σημείο να κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί από τις φυλακές της επαρχίας που κρατούνταν, στις φυλακές Κορυδαλλού και από την ημέρα που πέτυχε το σκοπό του έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, αιτήματα για να κρατηθεί και ο ίδιος στην Α’ πτέρυγα!!

Ο δικαστικός λειτουργός άσκησε δίωξη στα 14 άτομα για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και στα αυτιά των Αρχών έχουν φτάσει πληροφορίες ότι οι ισχυροί της φυλακής, δηλαδή η ηγετική ομάδα τρομοκρατικών οργανώσεων και ποινικοί, αναλάμβαναν να περάσουν σε δικά τους επισκεπτήρια τηλέφωνα, ποτά και φυσικά, εκτός από τα οφέλη τα δικά τους, μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα έδιναν και χρήματα στο λογαριασμό του 28χρονου, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε ενταχθεί στην τρομοκρατία , νοίκιαζε πάρκινγκ, αγόραζε πρώτες ύλες για κατασκευή βομβών και είχε γίνει πολύ καλός κατασκευαστής τρομοδεμάτων, σαν αυτό που έστειλε στον Λουκά Παπαδήμο.

Πάντως, οι Αρχές γνωρίζουν από την αρχή της σύλληψης του 28χρονου, τη σχέση του στην τρομοκρατία με την Πόλα Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ είναι γνωστό ότι στο ελικόπτερο που νοίκιασε η Ρούπα για να απελευθερώσει τον Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές, θα έμπαιναν και κάποια μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Η ηγετική ομάδα της οργάνωσης, οι υπόλοιποι που δεν γνώριζαν για το σχέδιο της απόδρασης με το ελικόπτερο θα έμεναν φυλακισμένοι στο Κορυδαλλό.