Αρχική Ν. Αργολίδος 13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος 2018 (Εικόνες)

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος 2018 (Εικόνες)

Το Νομικό πρόσωπο Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός και η κοινωφελής επιχείρηση τελούν  σε αγαστή συνεργασία. Ο  αθλητισμός άλλωστε είναι πολιτισμός.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού δρόμου 2018 υπήρξε το δρώμενο “Χιλιάδες φεγγάρια μετά” κατά την τελετή έναρξης, το Σάββατο 5 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία του Άργους. Η μοναδική  εμφάνιση της ηθοποιού Σοφίας Καψούρου, η οποία απήγγειλε στίχους του Αρχαίου λυρικού ποιητή Πινδάρου, καθώς και οι εξαιρετικές χορογραφίες της Αργολικής Σχολής Χορού της Μαρίας Μπαβέλα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκίνησαν βαθιά το κοινό. Τα εξαιρετικά κοστούμια, δημιουργίες της Σωτηρίας Σταθόγιαννη,  καθώς και η αισθητική του χώρου σε επιμέλεια της διακοσμήτριας  Άντζελας Μαρλαγκούτσου δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα ονειρική. Για τα τελετουργικά κοστούμια έμπνευση αποτέλεσαν  αρχαιοελληνικά σχέδια, όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί σε αγάλματα, καλλιτεχνικές απεικονίσεις, αγγεία.

Ακολουθώντας τις ιστορικές αναφορές αλλά δίνοντας έμφαση και στους μύθους που διαπερνούν  τις “πολύχρυσες Μυκήνες” και το Άργος, τη δυνατή πόλη – κράτος της Αρχαιότητας με τους σπουδαίους ήρωες, δημιουργήθηκαν μοναδικά, αυθεντικά, πρωτότυπα κοστούμια,  ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση.

Όλοι οι συντελεστές απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων όσων παρευρέθησαν.