Αρχική Χωρίς κατηγορία Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και Μαξίμου σχετικά με τον χρόνο των...

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και Μαξίμου σχετικά με τον χρόνο των εκλογών

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ξέσπασε γύρω από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Στην πρόβλεψη του κ. Μητσοτάκη, ότι οι κάλπες θα στηθούν των εθνικών εκλογών θα στηθούν πριν από αυτές των αυτοδιοικητικών, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με μια σκληρή δήλωση.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών» δήλωσε από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Θέλω να επισημάνω το παράδοξο ο αρμόδιος υπουργός να μη θέλει να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο, και να συζητά οι εθνικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές, κάτι το οποίο θα είναι πρωτοφανές, δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

«Η δική μας δέσμευση είναι ξεκάθαρη. Ο εκλογικός νόμος της αυτοδιοίκησης θα ξαναλλάξει και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα, αυτό το οποίο ισχύει σήμερα» πρόσθεσε.

Μαξίμου: Λύτρωση για τη χώρα και τη ΝΔ οι εκλογές -Ν. Παππάς: Θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για τις εκλογές στην οποία σημειώνεται: «Πράγματι, οι εκλογές, όταν γίνουν, θα είναι λύτρωση. Και για τη χώρα και για τη Ν.Δ. Και οι δύο θα απαλλαγούν οριστικά από τον κ. Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή επικίνδυνο για την ομαλή ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, το αίτημα για «εκλογές τώρα» και διαβεβαίωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο του 2019 καθώς η χώρα «έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη».

«Το αίτημα για εκλογές ενέχει τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα. Αυτή την περίοδο μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση για τη χώρα» ανέφερε ο κ. Παππάς απαντώντας στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες το οποίο μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ, Γιάννης Μανιάτης.

Προανήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. «Η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης της οικονομίας» είπε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε «πικρή» αυτή την αλήθεια για τη ΝΔ και τη ΔΗ.ΣΥ. «Δεν αντέχετε να βλέπετε ότι έρχονται από την Ευρώπη τα καλά μηνύματα ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της και ότι μειώνεται η ανεργία, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη» ανέφερε απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη μέρα»

Από την πλευρά του, ο Κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης του, με τον κ. Τζιτζικώστα, επισήμανε ότι σε μια συγκυρία δύσκολη για την αυτοδιοίκηση, διαμορφώνεται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τόνισε ότι το μέτωπο αυτό «έχει διακομματικά χαρακτηριστικά αλλά έχει αμιγώς αυτοδιοικητική διάσταση».

«Πράγματι οι πρωτοβουλίες αυτές δεν λύνουν κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, αντίθετα προσθέτουν έναν πολύ μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας σχετικά με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη του, νωρίτερα σχετικά με τον εκλογικό νόμο εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του και είπε ότι «θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη ημέρα, και για τις εθνικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», τονίζοντας ότι «ο καινούριος νόμος θα εξασφαλίζει και αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Θα υπάρχει μπόνους, αλλά όχι αυτό που υπάρχει σήμερα των 50 εδρών».

Για τις επαφές που έχει στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Συζητάμε για την επόμενη μέρα. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να εκτραπεί ο δημόσιος διάλογος σε μια στείρα τοξική αντιπαράθεση για το χθες. Συζητάμε για την επόμενη μέρα, για την επόμενη μέρα μιας σημαντικότατης περιφέρειας που έχει να επιδείξει εξαιρετικά αναπτυξιακά αποτελέσματα και για το πώς η βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά η Θεσσαλονίκη, μπορεί να συνεχίσει να είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας ο οποίος αναφέρθηκε στις επιδόσεις της περιφέρειας σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και στο συνολικό της έργο.