Αρχική Ν. Μεσσηνίας Π. Νίκας: «να έχουμε καλό καλοκαίρι, χωρίς φωτιές». Στα χωριά τα πυροσβεστικά...

Π. Νίκας: «να έχουμε καλό καλοκαίρι, χωρίς φωτιές». Στα χωριά τα πυροσβεστικά του Δήμου

Για τους χώρους διασποράς – σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας – αναχώρησαν σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου 2018, τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να κατασβεσθούν ενδεχόμενες πυρκαϊές πριν πάρουν διαστάσεις.

Τα πυροσβεστικά οχήματα αναχώρησαν λίγο μετά τις 11.30, από τα συνεργεία του Δήμου. Πριν την αναχώρησή τους, ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, ευχήθηκε «να έχουμε καλό καλοκαίρι, χωρίς φωτιές» και ζήτησε να συμβάλουν όλοι σ’ αυτό και να βοηθούν σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαϊά.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε την Πυροσβεστική, της οποίας οι υπάλληλοι μάχονται για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και στον αγώνα αυτό έχουν χάσει δεκάδες άτομα, γι’ αυτό και ο Δήμος Καλαμάτας θα ανεγείρει μέσα στο 2018 το Μνημείο του Πυροσβέστη. Τόνισε δε, για πολλοστή φορά, ότι όταν υπάρχει φωτιά, τον πρώτο λόγο έχει η Πυροσβεστική.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αντιδήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τα στελέχη της Υπηρεσίας για τη συντήρηση των οχημάτων, όπως και προς τους Διασώστες και όλους τους εθελοντές, διότι είναι οι σύμμαχοί του Δήμου σε έκτακτες περιστάσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι οι Διασώστες σε λίγες μέρες θα έχουν ως έδρα το Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι στα πρώτα λεπτά από το ξέσπασμα της φωτιάς ειδοποιούν την Πυροσβεστική και προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαϊά. Σε λίγες μέρες θα τους βοηθούν στο έργο τους 40 δασοπυροσβέστες, που θα προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο, διότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντοτε κοντά στην Πυροσβεστική, τονίζοντας πως τα δημοτικά οχήματα πυρόσβεσης θα καλύψουν δύσκολες περιοχές στην περιφέρεια ευθύνης της ΠΥ Καλαμάτας. Ευχήθηκε, ακόμη, να είναι πετυχημένη η φετινή αντιπυρική περίοδος, όπως η περυσινή, κατά τη διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκαν πάνω από 500 πυρκαϊές και μόλις 2-3 πήραν λίγο παραπάνω έκταση πριν κατασβεσθούν.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.