Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Μεθυσμένος δήλωσε ο Αιγύπτιος για την επίθεση στους αστυνομικούς

Καλαμάτα: Μεθυσμένος δήλωσε ο Αιγύπτιος για την επίθεση στους αστυνομικούς

Αρνήθηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας ο 28χρονος Αιγύπτιος τη σωρεία κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί, για την επίθεση με μαχαίρι και τραυματισμό δύο αστυνομικών τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα, όπως και την απόπειρα βιασμού. Μέσω του δικηγόρου του, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Η δική συνεχίστηκε χθες. Είχε ξεκινήσει στις 24 του μήνα αλλά ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, με αποτέλεσμα να του ορίσει το δικαστήριο το Νικόλαο Αγγελόπουλο ο οποίος ζήτησε προθεσμία να ενημερωθεί – και έτσι η δίκη είχε διακοπεί. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Αιγύπτιο είναι: Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελεσθείσα κατά συρροή. Παράνομη οπλοφορία. Ληστρική κλοπή. Οπλοχρησία. Αντίσταση κατά της αρχής, τελεσθείσα από δράστη που οπλοφορούσε, ενώ τα πρόσωπα κατά των οποίων στράφηκε η πράξη διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο. Απόπειρα βιασμού.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και μέσω του δικηγόρου του προέβαλε τους εξής αυτοτελείς ισχυρισμούς: Ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση, παρά μόνο η πρόκληση σωματικής βλάβης με σκοπό τη διαφυγή του. Ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, για την οποία ζήτησε περιορισμένο καταλογισμό. Όσον αφορά την απόπειρα βιασμού, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τελέσει συνουσία με σωματική βία, παρά μόνο προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια της κοπέλας. Δήλωσε ακόμη ότι δεν προέβη σε ληστρική κλοπή, αλλά σε απλή κλοπή.

Οι πρώτοι που κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία ήταν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με δικηγόρο τον Γεώργιο Ράλη. Περιέγραψαν τα γεγονότα και τόνισαν με έμφαση ότι ο Αιγύπτιος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός εναντίον τους και είχε σκοπό να τους σκοτώσει. Επίσης κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας.

Η δίκη διακόπηκε εκ νέου και θα συνεχιστεί στις 9 Μαΐου.