Αρχική Eπικαιρότητα Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αρνούνται τις κατηγορίες οι δύο συλληφθέντες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκαν οι δύο νέοι συλληφθέντες για το διπλό φονικό στην Κύπρο, οι οποίοι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες για εμπλοκή στο έγκλημα.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα/σκούφο, τύπου Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας Κούμεττος Κουμέττου ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρέθηκε γενετικό υλικό της ύποπτης 22χρονης σε σπαθί, ρόπαλο και σε κορδόνια παπουτσιών συμβίου της.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε ότι το σπαθί της το έκανε δώρο ο εργοδότης της, ενώ για τα άλλα δύο αντικείμενα δεν είπε τίποτα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είδε ποτέ τον συμβίο της να έχει στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

Ερωτηθείς ο 23χρονος εάν θέλει να πει κάτι, υποστήριξε ότι όλα είναι ψέματα, ενώ η 22χρονη η οποία παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο της, δεν έφερε ένσταση και είπε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ανακρίθηκαν αφού προηγουμένως ο 33χρονος, κατέθετε για περίπου πέντε ώρες.

Κατά τη χθεσινή μέρα ο 33χρονος, που αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως «παράπλευρη» σύλληψη, παραδέχθηκε πως εμπλέκεται στο έγκλημα και κάτω από την πίεση των ανακριτών υπέδειξε το σημείο στην οικία του πατέρα του, όπου που είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα.

Νωρίτερα, τον είχε αναγνωρίσει και ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε πάνω από το κρεβάτι του και στη συνέχεια με δεύτερο άτομο τον κλείδωσαν στο κελάρι.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων σε τεκμήρια που παραλήφθηκαν.