Αρχική Ν. Αρκαδίας Οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν στην Τρίπολη – Θα μείνουν σε μισθωμένα διαμερίσματα

Οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν στην Τρίπολη – Θα μείνουν σε μισθωμένα διαμερίσματα

Oι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν στην Τρίπολη και θα μείνουν σε διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA. Πρόκειται για πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σε πρώτη φάση, στην Τρίπολη έφτασαν εννέα οικογένειες προσφύγων και τις επόμενες ημέρες, ο αριθμός των οικογενειών προσφύγων στην πόλη θα φτάσει τις 15.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα προβλέπει την φιλοξενία 300 προσφύγων συνολικά, σε 50 διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν για τον σκοπό αυτό.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη μισθωθεί 17 διαμερίσματα και έχουν προκαταβληθεί τα μισθώματα για το πρώτο τρίμηνο, ενώ 13 ακόμη διαμερίσματα έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και Καταλληλότητας, ως προς την καταλληλότητά τους και θα μισθωθούν μέχρι τέλος Απριλίου. Με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα απομένουν προς μίσθωση άλλα 20 διαμερίσματα στην πόλη της Τρίπολης μέχρι τέλος Μαΐου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στους πρόσφυγες, οι οποίοι έρχονται στην Τρίπολη, θα τους χορηγούνται προκαθορισμένα μηνιαία χρηματικά ποσά μέσω ειδικής κάρτας. Πρόκειται για προπληρωμένες κάρτες για τις αγορές τους για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Το ποσό που θα τους χορηγείται εξαρτάται από τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας.