Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σμύρνη: Με τι ποινή φυλάκισης είναι αντιμέτωπη η 22χρονη μητέρα

Νέα Σμύρνη: Με τι ποινή φυλάκισης είναι αντιμέτωπη η 22χρονη μητέρα

Η 22χρονη φοιτήτρια από τη Νέα Σμύρνη, η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Η νεαρή κοπέλα, όπως κατέθεσε και στην ομολογία της, είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την οποία προσπάθησε να αποκρύψει από την οικογένειά της.

Όταν γέννησε, και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού, προσπάθησε να το κρατήσει κρυφό και έτσι εγκατέλειψε το νεογέννητο αγοράκι, με τον ομφάλιο λώρο, τυλιγμένο σε σεντόνι, μέσα σε πλαστική σακούλα, στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Η 22χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη σε δημόσια γυναικολογική κλινική και παρακολουθείται από ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της για τρίτο εικοσιτετράωρο.

Σύμφωνα με το συνήγορο της νεαρής κοπέλας, «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της».

Ο συνήγορος δήλωσε, επίσης, πως «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη».

Σημειώνεται ότι η 22χρονη είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα της παιδοκτονίας, το οποίο τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών.

Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον ποινικό κώδικα, αφορά τη «μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό».