Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σμύρνη: Η μητέρα της 22χρονης υποψιαζόταν ότι το μωρό ήταν της...

Νέα Σμύρνη: Η μητέρα της 22χρονης υποψιαζόταν ότι το μωρό ήταν της κόρης της

Νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση θανάτου του βρέφους στη Νέα Σμύρνη, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του στον ακάλυπτο πολυκατοικίας, προκύπτουν από την κατάθεση της μητέρας της 22χρονης, που συνελήφθη και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στις Αρχές, είχε κάποιες υποψίες, αλλά δεν είχε καταλάβει πως το παιδί της εμπλέκεται στην υπόθεση. Συγκεκριμένα η μητέρα κατέθεσε: «Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα. Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι. Όταν γύρισα την βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και την ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου. Όταν είδα στα κανάλια το Σάββατο ότι είχε βρεθεί νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μας την ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι».

Στη κατάθεσή της η μητέρα εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για το τι θα συμβεί στο παιδί από δω και πέρα, ενώ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν ξαφνιάστηκε ιδιαιτέρως από την είδηση, καθώς είχε υποψίες αλλά δεν ήθελε να πιστέψει πως η κόρη της είχε κάνει κάτι τέτοιο.

«Πιστεύω ότι η μάνα μου κάτι κατάλαβε όταν άκουσε την είδηση του νεκρού βρέφους στον ακάλυπτο. Ρώτησε αν έχω σχέση αλλά εγώ αρνήθηκα εκνευρισμένα», είχε πει η ίδια η 22χρονη στην αστυνομία.

Η απολογία της νεαρής έχει οριστεί για την Παρασκευή και θα γίνει εφόσον μπορέσει, καθώς νοσηλεύεται φρουρούμενη. Όπως έγινε γνωστό, καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είχε επισκεφτεί γιατρό και έχει εμφανίσει εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 22χρονης, όσο περνούν οι μέρες και αντιλαμβάνεται την πράξη της «καταρρέει ψυχολογικά». «Μετανιώνει για ό,τι έκανε», τόνισε ο ίδιος και σημείωσε: «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».