Αρχική Eπικαιρότητα Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ: Λέμε «ναι» στις σκάλες

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ: Λέμε «ναι» στις σκάλες

Η 26η Απριλίου έχει θεσπιστεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ και ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό προτρέπει το κοινό να μην χρησιμοποιεί ανελκυστήρα αλλά να προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο… τις σκάλες.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα τεθούν εκτός λειτουργίας, σε μία προσπάθεια ενθάρρυνσης ακόμα και των πιο πολυάσχολων να κινηθούν χρησιμοποιώντας τις σκάλες.

Τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές», καλώντας τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τα καταστήματα, να κλείσουν μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις τους και να καλέσουν τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους να κινηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία ή ιατρικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην προσπάθεια θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι δήμοι Φιλοθέης – Ψυχικού, Σκύδρας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, η περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, αλλά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMove, η οποία υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό.

Προηγούμενο άρθροΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους
Επόμενο άρθροΔιήμερος Εορτασμός του Πολιούχου και Προστάτου της Πόλεως του Άργους Αγίου Πέτρου