Αρχική Περ. Πελοποννήσου Αναστατώθηκε το Διοικητήριο από τις βρισιές: Νέο “μπούλινγκ” από Νικολάκου σε Αλειφέρη

Αναστατώθηκε το Διοικητήριο από τις βρισιές: Νέο “μπούλινγκ” από Νικολάκου σε Αλειφέρη

Πρωτοφανές επεισόδιο, με φραστική επίθεση, απειλές και ύβρεις από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου σε βάρος της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο της δεύτερης στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Σε όλα αυτά και ενώ αναστατώθηκε ο όροφος και υπάλληλοι πετάχτηκαν από τα γραφεία τους στο διάδρομο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης παρέμεινε αδιάφορος και απαθής δύο γραφεία παραπέρα, όπου βρισκόταν από νωρίς χθες, ασκώντας διοίκηση κι εκτελώντας χρέη αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός κατήγγειλε με δήλωσή της η κ. Αλειφέρη, σημειώνοντας ότι “παθογένειες και παράκεντρα εξουσίας δεν είναι αποδεκτά από τους πολίτες της Μεσσηνίας”.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατηγορεί την κ. Αλειφέρη ότι “με τη συμπεριφορά της παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας” και παρατηρεί πως “οφείλει άμεσα να παραιτηθεί”.

Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση της περιφερειακής αρχής να εξαναγκάσει την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας σε παραίτηση. Και όσο αυτή θα αντιστέκεται και δεν θα παραιτείται, τόσο και θα μεγαλώνει η ψυχολογική πίεση και το πολιτικό και προσωπικό μπούλινγκ.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, η κ. Νικολάκου πήγε στο γραφείο της κ. Αλειφέρη και ζήτησε να πάρει τον υπολογιστή της υπαλλήλου στη γραμματεία της, η οποία έχει αποσπαστεί στην Τρίπολη, για να πάρει το αρχείο με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεσσηνίας κατά τη φετινή χρονιά, που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να εγκριθούν. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας αντέδρασε στην απομάκρυνση του υπολογιστή και ζήτησε να βρουν τους κωδικούς του, για να ανοίξει και να πάρουν με στικάκι το αρχείο των εορταστικών εκδηλώσεων της Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ για να το παραλάβει η αρμόδια υπάλληλος θα έπρεπε να υπογράψει.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με την κ. Νικολάκου να στρέφεται κατά πάντων, κατά της κ. Αλειφέρη και υπαλλήλων, απειλώντας τους υπαλλήλους ότι θα διατάξει ΕΔΕ σε βάρος τους, αν αύριο δεν έχει το αρχείο. Η κ. Αλειφέρη επιχείρησε να την διώξει, φωνάζοντας ότι δεν έχει ρόλο και λόγο στα διοικητικά της Π.Ε. και δεν μπορεί να δίνει εντολές.

Περνώντας στην αντεπίθεση, η κ. Νικολάκου απείλησε την κ. Αλειφέρη, ζητώντας της “να φύγεις, γιατί θα καταστραφείς. Γελάει ο κόσμος μαζί σου, κυκλοφορείς με αστυνομία και εισαγγελείς”. Την αποκάλεσε και νούμερο, ενώ βγαίνοντας στο διάδρομο έλεγε: “Θίξαμε την αξιοπρέπεια του νούμερου”.

Όσον αφορά τη διοίκηση Τατούλη στην Π.Ε. Μεσσηνίας, έγινε γνωστό χθες ότι ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να μην εγκριθεί καμία άδεια την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή Πρωτομαγιάς, στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας, για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της!

Σε δήλωσή της στην “Ε” η Ελένη Αλειφέρη σημείωσε: “Ηρθε η κ. Νικολάκου στο γραφείο μου και έδινε εντολές με υβριστικό κι έντονο τρόπο. Με εξύβρισε, με απείλησε και απείλησε και τους υπαλλήλους με ΕΔΕ, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα στα διοικητικά θέματα. Εγώ είχα ζητήσει από το γραφείο του κ. περιφερειάρχη να έρθει αρμόδια υπάλληλος, η οποία θα παραλάβει τις εορταστικές εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει διοικητικός υπάλληλος για την εξυπηρέτηση του γραφείου μου. Η διοίκηση έχει κανόνες. Παθογένειες και παράκεντρα εξουσίας δεν είναι αποδεκτά από τους πολίτες της Μεσσηνίας”.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Η συμπεριφορά της κας Αλειφέρη παρακωλύει το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, η Περιφέρεια ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η άρνηση της κ. Αλειφέρη να παραδώσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας υπηρεσιακά στοιχεία προφασιζόμενη ανυπόστατες αιτιάσεις, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα της άμεσης απομάκρυνσής της. Η κ. Αλειφέρη παρότι γνωρίζει ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία έχει δημοσιευτεί σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, της έχουν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αρνήθηκε παρουσία αιρετού αντιπεριφερειάρχη να παραδώσει υπηρεσιακά στοιχεία, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες διεκπεραίωσης υπηρεσιακών θεμάτων στις οποίες οι υπάλληλοι οφείλουν να φανούν συνεπείς, είναι πρόδηλο ότι η κ. Αλειφέρη έχει υποπέσει σε μια ακόμα σοβαρή παράβαση απέναντι στην εκ του νόμου υποχρέωσή της να συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ακολούθως και περί ώρα 16:00 και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, με πρόχειρο χειρόγραφο σημείωμά της παρέδωσε σε υπάλληλο, που δεν ανήκει οργανικά στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ως εκ τούτου δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ’ αυτού, μέρος των ζητούμενων υπηρεσιακών στοιχείων. Είναι προφανές ότι οι αθέμιτες αυτές μεθοδεύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν στη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας και παρακωλύουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Θεωρούμε ότι και μετά τη σημερινή της απαράδεκτη συμπεριφορά, οφείλει άμεσα να παραιτηθεί”.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr