Αρχική Eπικαιρότητα Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Βήμα πίσω δεν κάνει η κυβέρνηση στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης με τη Θεανώ Φωτίου να διαμηνύει από το βήμα της Βουλής πως «εξαίρεση των ομόφυλων ζευγαριών από την διαδικασία αναδοχής σημαίνει αυτόματα και εξαίρεση των ετερόφυλων ζευγαριών».

 

«Για πόσα ομόφυλα ζευγάρια που θα τρέξουν για ένα παιδί, θα εξαιρέσουμε χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια;», ήταν το ερώτημα που έθεσε προς τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας που «εξασφάλισε» την καταρχήν θετική ψήφο του Ποταμιού.

Ερωτηματικά προκάλεσε η στάση της ΔΗΣΥ με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να δηλώνει μεν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στα ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, να προσθέτει ωστόσο, πως το κόμμα της διατηρεί επιφυλάξεις επί της αρχής και επί των άρθρων.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με τον εισηγητή Γιώργο Λαζαρίδη να εκφράσει αντιρρήσεις στην αναδοχή από ομόφυλους και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει το επίμαχο άρθρο.

Κατά του άρθρου τάσσεται η ΝΔ με την εισηγήτρια Κατερίνα Μάρκου να υποστηρίζει ότι «η κοινωνία δεν έχει χωνέψει ένα τέτοιο ζήτημα», το ΚΚΕ με τον Μανώλη Συντυχάκη να αναφέρει ότι «η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί βήμα για την υιοθεσία παιδιών», η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.