Αρχική Ν. Αρκαδίας Παραιτήθηκε η παράταξη Μπούρα από το Δ.Σ. Μεγαλόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για...

Παραιτήθηκε η παράταξη Μπούρα από το Δ.Σ. Μεγαλόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ΔΕΗ

Το σχέδιο νόμου της κυβερνώσας αναλγησίας, στην ουσία υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου της, με αδιάφορους θεατές τα υπόλοιπα κόμματα, τους τοπικούς βουλευτές και την προκλητική αδιαφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μεγαλόπολη βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη, χωρίς οξυγόνο, μεταξύ της Σκύλας αδιαφορίας της Δημοτικής πλειοψηφίας και της Περιφέρειας και της Χάρυβδης, της ακόρεστης (όρεξης) βουλιμίας των δανειστών, αλλά και του ξεδιάντροπου ακατανόητου προστατευτισμού, άλλων λιγνιτοπαραγωγικών περιοχών της πατρίδας μας.

Έτσι, η ΔΕΗ Μεγαλόπολης δέχεται άδικα και μονομερώς την μοιραία επίθεση ξεπουλήματος του 100% της λιγνιτικής παραγωγής, ενώ η συμμετοχή της στην λιγνιτική παραγωγή είναι σήμερα κάτω από 15%.

Συγχρόνως δε, το σχέδιο νόμου, απαξιώνει δραματικά και ξεδιάντροπα την παραγωγική δυναμική της 5ης μονάδας, καθηλώνοντάς την στα 2/3 της παραγωγής της.

Ξεπουλά προκλητικά, όσο-όσο ανθρώπινο δυναμικό και περιουσία, δωρίζοντας στους φεουδάρχες-“επενδυτές” τα ιερά και τα όσια του τόπου μας.

Το θανατηφόρο βόλι ολοκληρώνεται με πλήρη εγκατάλειψη εργαζομένων, συμβασιούχων, των ανέργων, αλλά και της κοινωνίας συνολικά, αφού η επιβίωσή της γίνεται προβληματική χωρίς καμία περιβαλλοντική πρόνοια, με μία ανύπαρκτη αναπτυξιακή προοπτική.

” Η ‘Δημοκρατική Συνεργασία’, συναισθανόμενη την οδύνη, την αγωνία και την πικρία που έχουν προκαλέσει αυτές οι εξελίξεις στην κοινωνία μας, έχοντας ήδη δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τούτο, κρίνει ότι η ελάχιστη έμπρακτη ένδειξη διαμαρτυρίας, απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι η παραίτηση από τα αξιώματα που κατέχουν τα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης”.

Είναι η αυτονόητη συμβολική πράξη καταγγελίας της συστηματικής, μεθοδευμένης, θεσμικής στήριξης άνομων ενεργειών που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων του τόπου, αλλά και της χώρας ολόκληρης.

 

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 24-4-2018

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ