Αρχική Ν. Λακωνίας Ένοχοι οι δύο κτηνοτρόφοι για την απαγωγή του κρεοπώλη στην Λακωνία

Ένοχοι οι δύο κτηνοτρόφοι για την απαγωγή του κρεοπώλη στην Λακωνία

Σε 18 χρόνια κάθειρξη ο ένας και 17,5 χρόνια κάθειρξη ο άλλος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα δύο αδέλφια από τον Κότρωνα Λακωνίας.

Κρίθηκαν ένοχοι ότι άρπαξαν έναν κρεοπώλη που τους χρωστούσε λεφτά, τον κράτησαν όμηρο σε ένα στάβλο στο βουνό και αφού δεν θα έπαιρναν τίποτα από τον συνεταίρο του, ο ένας του έσπασε τα πόδια με ένα σίδερο και έπειτα τον άφησαν. Χθες βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου, ενώ η δίκη ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, μετά από δύο συνεδριάσεις. Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο παθών στο δικαστήριο, αυτός και ένας γνωστός του κατέβηκαν τέλη Μαρτίου του 2011 από τον Πειραιά (όπου ήταν το κρεοπωλείο του και η έδρα της εταιρείας εμπορίας κρεάτων) στα σφαγεία της Σπάρτης. Από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι μοσχαροτρόφοι, αγόραζαν με έναν συνεταίρο του κρέατα και κάποια στιγμή έφτασαν να χρωστάνε στους δύο Λάκωνες περισσότερα από 100.000 ευρώ.

 

Η ΑΡΠΑΓΗ

Δεν ήξεραν όμως ότι τα δύο αδέλφια είχαν στο μυαλό τους ένα σχέδιο για να πάρουν τα λεφτά τους. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τον περίμεναν με μια τριχιά με την οποία έδεσαν τον γνωστό του (που δεν είχε και καμία σχέση με την ιστορία αυτή), ενώ τους φόρτωσαν και τους δύο σε ένα φορτηγάκι και από τη Σπάρτη βρέθηκαν στο στάβλο των αδελφών στον Κότρωνα. Εκεί αφού σιγουρεύτηκαν ότι ο γνωστός του κρεοπώλη δεν εμπλέκεται με την οφειλή, τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο και τον έδιωξαν. Για τον κρεοπώλη όμως είχαν άλλα σχέδια, ο ένας αδελφός τον χτύπησε με ένα σίδερο και ο άλλος εμφανίστηκε με τον πατέρα τους κρατώντας όπλα.

Η αρπαγή από τα σφαγεία της Σπάρτης έγινε μεσημέρι κι αφού τον κράτησαν όσο τον κράτησαν στον στάβλο στον Κότρωνα, τον πήραν πάνω στο βουνό σε έναν άλλο στάβλο με γουρούνια. Εκεί πια νυχτώσανε και αφού είχαν κάνει οι κατηγορούμενοι πολλά τηλέφωνα στο συνεταίρο του ζητώντας τα λεφτά τους, ο παθών αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Κατάφερε να τους πείσει ότι αν τον αφήσουν θα κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει το συνεταίρο του να τους δώσει τα χρωστούμενα. Πριν περάσει η νύχτα, τα αδέλφια και ο πατέρας τους τον άφησαν κι έφυγε για τον Πειραιά με τα πόδια πρησμένα. Την επόμενη ημέρα πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι από τα χτυπήματα με το σίδερο του είχαν σπάσει το δεξί πόδι και το αριστερό είχε ραγίσει.

 

ΜΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ Η ΕΦΕΣΗ

Τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν για αρπαγή κατά συρροή. Ο αδελφός ο οποίος καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη βρέθηκε ένοχος και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ήταν αυτός που έσπασε το πόδι του κρεοπώλη με το σίδερο, ενώ ο αδελφός του καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο πάντως δέχτηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η μία εφέτης) η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας τους και την υποχρέωση να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους μια φορά το μήνα.