Αρχική Ν. Λακωνίας Ρομά επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αρχαία Σπάρτη!

Ρομά επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αρχαία Σπάρτη!

Σκηνές… «απείρου κάλλους» εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 20 Απριλίου στην περιοχή της Αρχαίας Σπάρτης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Χρήστος Πλειώτας σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ρομά ξυλοφόρτωσαν τουρίστα στο ιερό της Όρθιας Αρτέμιδος στη Σπάρτη, για να τον κλέψουν.

«Η Πολιτεία αν έχει νόμους να τους εφαρμόσει. Αν δεν έχει ας φτιάξει…», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πλειώτας σχολιάζοντας το γεγονός.

Ειδικότερα, η ανάρτησή του έχει ως εξής:

Και άλλο περιστατικό χθες Παρασκευή στο ιερό της Όρθιας Αρτέμιδας από τους «Ρομά».

Ξυλοφόρτωσαν και άλλο τουρίστα για να τον κλέψουν !!!

Εις το εξής θα πρέπει να αναρτηθεί πανό με συμβουλές προστασίας τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, των Αμυκλών…

Όταν ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι δεν είναι πλέον επισκέψιμοι…  Όταν η Πολιτεία συνεχίζει να μην ακούει, να μην πράττει τίποτα… για Ποια προοπτική ανάπτυξης επικαλείται ή θέλει να επικαλεσθεί η κυβέρνηση…

Το Κράτος έχει «ακράτεια» … Σκόπιμα; Διότι είναι ανίκανο; Διότι… ;;

Το αποτέλεσμα με αυτή την «ευάλωτη κοινωνική ομάδα» είναι το ίδιο. Τελικά «ευάλωτη κοινωνική ομάδα» είναι όλος ο απλός κόσμος, που δέχεται επιθέσεις, ξύλο, καταστροφές… από τους «ευάλωτους» Ρομά.

Δηλαδή περάσαμε στο άλλο άκρο…

Αίσχος !!!

Όταν δεν «τιμωρείται – διορθώνεται, εντάσσεται» ο «ένοχος» είναι σαν να επιβραβεύεται…και αφού «επιβραβεύεται με ατιμωρησία»… ο ένοχος ξανασυνεχίζει… προκαλώντας πόνο, φόβο, απογοήτευση, θυμό.. στα μέλη της κοινωνίας. Όποια Πολιτεία δεν έχει τους νόμους, τους μηχανισμούς, τις δομές, την θέληση να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημα και να βρει λύσεις… έχει αποτύχει… επενδύει στο Χάος της Ελληνικής κοινωνίας.

Επιτέλους τέλος στην ασυδοσία…

Η Πολιτεία αν έχει νόμους να τους εφαρμόσει. Αν δεν έχει ας φτιάξει…

Επιτέλους η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ας προστατέψει από τέτοιου είδους ενέργειες τα παιδιά, τους πολίτες, την κοινωνία, την κοινωνική συνοχή… και εν γένει την ΠΑΙΔΕΙΑ, τον Τουρισμό, τη Χώρα!!

Ας εφαρμοσθεί κατά γράμμα ο Νόμος… και αν δεν προβλέπει «τιμωρίες» για τέτοιου είδους εγκλήματα ας τον αναθεωρήσουν.

Σε λίγο θα συλλαμβάνονται οι «νόμιμοι πολίτες, οι αστυνομικοί»  από τους «ευάλωτους».

Και να τους πιάσεις και να τους δικάσεις και και … σε λίγες ημέρες είναι πάλι έξω…  για να συνεχίσουν τις κλεψιές, τις επιθέσεις στους γέροντες, στα σχολεία, στα μνημεία, στο πολιτισμό, στη κοινωνία…

Γιατί τους αφήνουν να βεβηλώνουν τα πάντα γύρω μας;