Αρχική Ν. Μεσσηνίας “Η πολιτική πορεία του Κ. Καραμανλή και το τέλος μιας εποχής” απόψε...

“Η πολιτική πορεία του Κ. Καραμανλή και το τέλος μιας εποχής” απόψε στην Καλαμάτα

Εκδήλωση με θέμα “Η πολιτική πορεία του Κ. Καραμανλή και το τέλος μιας εποχής” οργανώνει το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”, με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σήμερα στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της εφημερίδας “Ελευθερία” (Γεωργούλη 26, Καλαμάτα).

Στη βραδιά θα μιλήσουν η Ρόδη Κράτσα – Tσαγκαροπούλου και ο Σωτήρης Ριζάς, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καούνης.
Η Ρόδη Κράτσα σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου, όπου υπήρξε μαθήτρια του μεγάλου ευρωπαϊστή διανοούμενου Denis de Rougemont. Στα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε σε κινήματα υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Διετέλεσε ευρωβουλευτής την περίοδο 1999-2014, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007 και το 2009. Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κ. Καραμανλής”.
Ο Σωτήρης Ριζάς είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, visiting research associate στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1994-95, διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Eρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης ήταν Stanley J. Seeger Visiting Fellow in Research στο Hellenic Studies Program / Πανεπιστήμιο του Princeton (2004-2005) και έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.