Αρχική Ν. Αργολίδος Αδερφοποίηση των Συλλόγων Κρητών Αργολίδας και Αγίων Δέκα Δήμου Γόρτυνας στο Ναύπλιο

Αδερφοποίηση των Συλλόγων Κρητών Αργολίδας και Αγίων Δέκα Δήμου Γόρτυνας στο Ναύπλιο

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος στό Ναύπλιο όπου αδελφοποιήθηκαν η Ένωση Κρητών Αργολίδας “Ο ΜΙΝΩΑΣ”  και ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα του δήμου Γόρτυνας.

Οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Χαρά Καραγιαννάκη – Γιάννης Καπαρουδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μανώλης Πατεράκης υπέγραψαν το σύμφωνο αδελφοποίησης και συνεργασίας που ουσιαστικά επεκτείνεται στις δυο πόλεις.

Οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης αναφέρθηκαν στους δεσμούς της Κρήτης με το Τολό, καθώς το τουριστικό θέρετρο του Ναυπλίου κατοικήθηκε, αρχικά, από Κρήτες τον προηγούμενο αιώνα. Και όπως τόνισαν, τόσο οι σύλλογοι όσο και οι δήμοι δείχνουν τον δρόμο για συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με συγκροτήματα από την Κρήτη ενώ δεν έλειψαν και οι ..αναγκαίες, για την περίσταση, μαντινάδες.

Σήμερα το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία στο Τολό και θα ακολουθήσει εκδήλωση αδελφοποίησης του Τολού με τους Αγίους Δέκα, στο πάρκο Ηρώων Κρητών, δίπλα στο δημοτικό σχολείο.

Προηγούμενο άρθροAίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του 42χρονου από την Συκιά Ξυλοκάστρου
Επόμενο άρθροΔεύτερη Κυριακή του Πάσχα – Κυριακή των Μυροφόρων