Αρχική Ν. Μεσσηνίας Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κατήγγειλε στην Ασφάλεια κύκλωμα διακίνησης προϊόντων μαϊμού

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κατήγγειλε στην Ασφάλεια κύκλωμα διακίνησης προϊόντων μαϊμού

Ρούχα και παπούτσια “μαϊμού” σε μεγάλες ποσότητες κατάσχεσε χθες το πρωί από πάγκους της λαϊκής αγοράς στην Αγία Τριάδα η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 1.542 ζευγάρια παπούτσια, 2.649 μπλούζες και 506 βερμούδες και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κατηγορούμενα για πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί σημάτων και του Αγορανομικού Κώδικα.

Η έφοδος της Αστυνομίας έγινε μετά από καταγγελία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Επιμελητηρίου, τα μέλη του είχαν ενημερώσει τη διοίκηση για τη “διακίνηση μεγάλου όγκου προϊόντων απομίμησης γνωστών εταιρειών ένδυσης και υπόδησης στην υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης εκτός από ευχαριστίες στην Αστυνομία, αναφέρεται: “Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με έκδηλη την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου, που καθημερινά εν μέσω οικονομικής κρίσης προσπαθεί να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του για να κρατήσει βιώσιμη την επιχείρησή του, οφείλει να προστατεύσει το υγιές εμπόριο, κινητοποιώντας τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με το πρόβλημα της επέλασης των προϊόντων “μαϊμού” στην αγορά και τους κινδύνους που ενέχει για τον εμπορικό κόσμο.”