Αρχική Ν. Ηλείας Σοβαρές εκτιμάται ότι είναι οι ζημιές που προκάλεσαν σε ελαιόδεντρα οι πυρκαγιές...

Σοβαρές εκτιμάται ότι είναι οι ζημιές που προκάλεσαν σε ελαιόδεντρα οι πυρκαγιές στην Ηλεία

Σοβαρές εκτιμάται ότι είναι οι ζημιές που προκάλεσαν σε ελαιόδεντρα οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν την περασμένη Κυριακή 15 Απριλίου, στις περιοχές Σκιλλουντίας, Φρίξας, Ραχών και Καλυβακίων της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από την αυτοψία που έκαναν γεωπόνοι του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές, προέκυψε ότι περίπου 300 ελαιόδεντρα κάηκαν ολοσχερώς, ενώ άλλα 8.000 έχουν επηρεασθεί από τη φωτιά, χωρίς να είναι δυνατόν να οριστεί από τώρα το μέγεθος τής ζημιάς που έχουν υποστεί. Η οριστική εκτίμηση υπολογίζεται να γίνει σε βάθος τετραμήνου.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφρειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας, Γιώργο Κεχαγιά, με σκοπό την ενημέρωση για τις συνέπειες που είχαν οι πυρκαγιές, «γνωρίζουμε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα είναι σοβαρές, ενώ ο ΕΛΓΑ από την πλευρά του ανταποκρίθηκε αμέσως για μία αρχική εκτίμηση των ζημιών».

Σχετικά με τους παραγωγούς, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «πρέπει να κάνουν υπομονή για την τελική εκτίμηση» ωστόσο, πρόσθεσε ότι «μπορούν άμεσα να υποβάλλουν τις αιτήσεις αποζημίωσης στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να φροντίσουν, όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα, να καταγράψουν τις καλλιέργειές τους στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το έτος 2018».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι η «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών».

Προηγούμενο άρθροΠαρακολουθείστε ζωντανά τον Aλ.Πνευματικό μετά την καταιγίδα των εξελίξεων στον Δήμο Κορινθίων να μιλάει στο SUPER για όλα
Επόμενο άρθροΗ θέση του Π. Δράκου για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Χιλιομόδι (Βίντεο)