Αρχική Ν. Μεσσηνίας Έκλεβε μέχρι και τα τάματα από το Βουλκάνο 23χρονος στην Μεσσηνία

Έκλεβε μέχρι και τα τάματα από το Βουλκάνο 23χρονος στην Μεσσηνία

Σε κάθειρξη 10 χρόνων καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 23χρονος Έλληνας από το Μαυρομάτι Ιθώμης που οι κλεψιές έχουν γίνει γι’ αυτόν δεύτερη φύση.

Χθες μόνο συνδικάστηκαν τέσσερις διαφορετικές δικές του υποθέσεις με κλοπές και απόπειρες κλοπής, από αυτοκίνητα τουριστών στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, εκκλησίες, καταστήματα, αλλά και στη Μονή Βουλκάνου, όπου έκλεψε τους συντελεστές κινηματογραφικού συνεργείου που βρέθηκαν εκεί, ενώ δεν δίστασε να κλέψει μέχρι και τα τάματα από τον θρόνο της Παναγίας. Ο ίδιος πάντως στην απολογία του ζήτησε μια ευκαιρία ακόμα για να αλλάξει και να αποδείξει ότι στα 23 του χρόνια δεν είναι ικανός μόνο να κλέβει. Με παράπονο προς το δικαστήριο είπε μάλιστα πως ό,τι κι αν γίνεται στο χωριό, οι υποψίες πέφτουν πάντα πάνω του. Νωρίτερα ο αδελφός του καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει με επιείκεια γιατί, κατά βάθος, είναι ένα πολύ καλό παιδί, που έμπλεξε από νωρίς με τα ναρκωτικά. Πάντως, όπως σημείωσε και η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, ο νεαρός κατηγορούμενος (ο οποίος έχει καταδικαστεί ξανά ως ενήλικας πέρυσι τον Ιούνιο σε κάθειρξη 6 χρόνων για 7 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, αλλά και προγενέστερα ως ανήλικος), παρουσιάζει μια σταθερή ροπή προς το έγκλημα.

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Χθες μεταξύ των κλοπών για τις οποίες καταδικάστηκε είναι και οι εξής: Πέρυσι τον Αύγουστο, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έσπασε το πίσω δεξιό τζάμι του αυτοκινήτου ενός Γάλλου τουρίστα και έκλεψε από μέσα δύο βαλίτσες με ρούχα. Το διάστημα από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τον Δεκέμβριο του 2016, έκλεψε 600 ευρώ από τηλεοπτικό συνεργείο στη Μονή Βουλκάνου, ενώ μια άλλη φορά προσπάθησε να κλέψει από μοναχούς κάνοντας διάρρηξη. Μια τρίτη φορά κατάφερε και πήρε τάματα και χρυσά από τον θρόνο της Παναγίας, που οι μοναχοί προσδιορίζουν την αξία τους γύρω στα 1.000 ευρώ. Ακόμη, καταδικάστηκε για την κλοπή tablet και 140 ευρώ από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο επισκεπτών στην Αρκαδική Πύλη, που μάλιστα περνώντας… χαιρέτησε με ευγένεια, όπως κατέθεσε ο παθών. Επιπλέον, έκλεψε δύο εργαστήρια ζυμαρικών και ζαχαροπλαστικής στον Μελιγαλά τον Νοέμβριο του 2016, ενώ αποπειράθηκε να κλέψει και σούπερ μάρκετ της πόλης το Σεπτέμβριο του 2015. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 προσπάθησε να κλέψει το παγκάρι της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά τον είδαν περίοικοι και τον κυνήγησαν.