Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ζευγάρι στην Μεσσηνία ρήμαζε παγκάρια εκκλησιών

Ζευγάρι στην Μεσσηνία ρήμαζε παγκάρια εκκλησιών

Κατηγορούμενο ακόμα μια φορά για κλοπές κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένα ζευγάρι Ελλήνων που κατηγορείτο ότι ρήμαζε τα παγκάρια εκκλησιών στα πεδινά του Δήμου Καλαμάτας, στο Δήμο Μεσσήνης και στην Πυλία.

Ο 41χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 χρόνων (με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα) για τις 6 από τις συνολικά 9 κλοπές και απόπειρες του κατηγορητηρίου, ενώ η 34χρονη σύντροφός του αθωώθηκε για όλες. Εκτός από τις κλοπές ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και για τη ληστεία σε βάρος τσιγγάνου, με τον οποίο το προηγούμενο βράδυ έκαναν μαζί ηρωίνη και την επομένη τον έδειρε, πήρε το κινητό του τηλέφωνο και 25 ευρώ, γιατί -όπως επικαλέστηκε στην απολογία του- νόμιζε ότι ο τσιγγάνος τον είχε κλέψει αφού έκαναν χρήση μαζί. Η σύντροφός του καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια στη ληστεία.

 

ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Όπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο αστυνομικός, ο κατηγορούμενος προσήχθη στο τμήμα ως ύποπτος για τη ληστεία σε βάρος του τσιγγάνου, φέτος το Φεβρουάριο, στον Αρι. Κατά την προανάκριση λοιπόν μαρτύρησε μόνος του στους αστυνομικούς τις κλοπές και απόπειρες στις εκκλησίες, που έκανε φέτος κατά το χρονικό διάστημα από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου. Στην απολογία του δε, υποστήριξε ότι η σύντροφός του απλά έμενε στο αυτοκίνητο, γιατί όπου πήγαιναν, πήγαιναν και οι δύο μαζί αφού τον περισσότερο καιρό έμεναν στο δρόμο ή σε χαλάσματα. Παραδέχτηκε ακόμα ότι πήρε το κινητό του τσιγγάνου και του έριξε και ένα χαστούκι, αλλά μόνο γιατί νόμισε ότι αυτός έκλεψε το προηγούμενο βράδυ το δικό του κινητό και 35 ευρώ, όταν αυτός και η σύντροφός του έπεσαν σε λήθαργο από τη χρήση ηρωίνης, που είχαν κάνει και οι τρεις μαζί.