Αρχική Eπικαιρότητα Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδης η απόφαση του ΣτΕ για τους Τούρκους αξιωματικούς

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδης η απόφαση του ΣτΕ για τους Τούρκους αξιωματικούς

Με ιδιαίτερα αιχμηρά πρωτοσέλιδα, ο τουρκικός Τύπος σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος, αλλά υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα, αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα, στις 15 Ιουλίου 2016.

Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της Sabah, που κάνει λόγο για «απόφαση – σκάνδαλο της ελληνικής Δικαιοσύνης», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναρτήσεις και άλλων φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ της γείτονος, όπως η εφημερίδα Hurriyet καθώς και η Μilliyet που κάνει λόγο για «μία αισχρή απόφαση».

 

Σημειώνεται πως το ΣτΕ αποφάσισε τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό για τον οποίο αρχικά είχε δοθεί άσυλο, ενώ διέταξε να οριστεί ως τόπος διαμονής του συγκεκριμένη μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρεωτική καθημερινή εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Προηγούμενο άρθροΧρ.Κορδώσης : Θα διεκδικήσω εκ νέου την θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής  Διοικούσας  Επιτροπής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας.
Επόμενο άρθροΑντίθετη η Εκκλησία στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια