Αρχική Περ. Πελοποννήσου O καιρός σήμερα

O καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 στην Πελοπόννησο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ήπειρο από το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 11 έως 24, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρήσουν την ισχύ τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.