Αρχική Eπικαιρότητα Ο καιρός καθυστερεί την επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage 2000-5

Ο καιρός καθυστερεί την επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage 2000-5

Αρκετά κακές είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο που εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στην επιχείρηση ανέλκυσης.

Το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου, αναμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να ξεκινήσει την επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμενόταν να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της επιχείρηση ανέλκυσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό για την ώρα καθώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Σε πρώτη φάση πάντως θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά.

Στην συνέχεια αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά η επιχείρηση ανέλκυσης.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ συστάσεως του Επιμελητηρίου Πελοποννήσου σε σώμα
Επόμενο άρθροΕνέκρινε η Ευρωβουλή το ψήφισμα για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών