Αρχική Ν. Λακωνίας Λακωνία: Αρνήθηκαν οι κτηνοτρόφοι την απαγωγή του κρεοπώλη

Λακωνία: Αρνήθηκαν οι κτηνοτρόφοι την απαγωγή του κρεοπώλη

Αρνήθηκαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους ότι άρπαξαν και κράτησαν όμηρο τον κρεοπώλη και τον γνωστό του άντρα.

Ο ένας αδελφός υποστήριξε ότι επιμένουν να λένε αυτά εκβιαστικά για να μην τους ζητήσει τα λεφτά του, ενώ ο άλλος ισχυρίστηκε ότι η ιστορία με την… δήθεν (κατ’ αυτόν) ομηρία προέκυψε αφότου ανέφερε στις ανακριτικές αρχές Γυθείου ότι χρωστάνε ο κρεοπώλης και ο συνεταίρος του λεφτά στον αδελφό του. Είχε προηγηθεί ο εμπρησμός των αυτοκινήτων της οικογένειας έξω από το σπίτι τους στον Κότρωνα Ανατολικής Μάνης και οι διωκτικές αρχές έψαχναν για τους ενόχους.

Χθες, δεύτερη μέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους δύο αδελφούς από τον Κότρωνα Λακωνίας -οι οποίοι κατηγορούνται ότι άρπαξαν έναν κρεοπώλη που τους χρωστούσε λεφτά, τον κράτησαν όμηρο σε ένα στάβλο στο βουνό, και αφού δεν θα έπαιρναν τίποτα από τον συνεταίρο του, του έσπασαν τα πόδια με ένα σίδερο και έπειτα τον άφησαν-, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης.

Η εισαγγελέας πάντως πρότεινε την ενοχή τους, ενώ στην αγόρευσή της δεν άφησε αμφιβολίες ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πράξει όλα αυτά για τα οποία δικάζονται: Δηλαδή, για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο ένας και απλή ψυχική συνέργεια (στην επικίνδυνη σωματική βλάβη) ο άλλος.

Νωρίτερα ο παθών ολοκληρώνοντας την εξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης ξεκαθάρισε ότι δεν κινήθηκε δικαστικά ή με άλλο τρόπο εναντίον των κατηγορουμένων γιατί είχαν “εξηγηθεί”, συμφωνώντας πως ό,τι έγινε θα έληγε εκεί και δεν θα ξαναενοχλούσε ο ένας τον άλλον.

 

ΤΟΝ ΚΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΦΕ!

Χθες, ο παθών ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, που είχε διακοπεί κατά την εξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Στις ερωτήσεις λοιπόν των συνηγόρων των δύο κατηγορουμένων, ο κρεοπώλης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι φοβήθηκε τόσο, που όταν ο ένας αδελφός τον πήγε στο αυτοκίνητό του (αφού πέρασαν από το καφενείο και του αγόρασε καφέ για τον δρόμο!), ούτε καν πέρασε από το μυαλό του να καταγγείλει την ομηρία και τον ξυλοδαρμό του. Οδήγησε, όπως είπε, με φρικτούς πόνους μέχρι το σπίτι του στον Πειραιά, φτάνοντας ξημερώματα. Σοκαρισμένος και έχοντας στο μυαλό του να τηρήσει… την αντρίκια συμφωνία και να μην πει τίποτα ώστε να πατσίσει έτσι το χρέος του προς τους Λάκωνες μοσχαροτρόφους, πήγε στο Τζάνειο Νοσοκομείο την άλλη μέρα το πρωί. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα κάτω άκρα και κακώσεις, καθώς και στον αυχένα.

 

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ

Εν τω μεταξύ, από τις καταθέσεις του γνωστού του άνδρα (διαβάστηκαν οι προανακριτικές καταθέσεις του γιατί δεν ήταν δυνατόν να κληθεί λόγω ανακριβούς διεύθυνσης κατοικίας), ο οποίος έτυχε να είναι μαζί του όταν απήχθησαν από τους κατηγορούμενους, προέκυψε ότι όσο έμειναν όμηροι στα χέρια των δύο αδελφών και του πατέρα τους, τους απείλησαν με όπλο και απαίτησαν είτε τα χρήματά τους (140.000 ευρώ όπως προκύπτει από τιμολόγια), είτε να τους μεταβιβάσει ο κρεοπώλης ένα ακίνητό του, φωνάζοντας επιτόπου έναν συμβολαιογράφο που όπως είπαν θα έφερναν με το που τους έλεγε το “ναι”.

 

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ

“Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν τις έχω κάνει τις πράξεις. Είναι ψέματα γιατί μου χρωστάνε λεφτά και τα λένε εκβιαστικά για να μην τους τα ζητήσω” υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκτός από την αρπαγή κατηγορείται και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς φέρεται ότι αυτός ήταν που χτύπησε με το σίδερο τον κρεοπώλη. Στην απολογία του ο εν λόγω κατηγορούμενος επιβεβαίωσε μόνο ότι πωλούσε μοσχάρια στον κρεοπώλη και τον συνεταίρο του και πως του χρώσταγαν χρήματα. Οταν δε, ερωτήθηκε γιατί δεν διεκδίκησε δικαστικά την καθόλου ευκαταφρόνητη οφειλή, επικαλέστηκε ότι συνεννοήθηκε με το δικηγόρο του και ψάχνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του κρεοπώλη, βρήκαν ότι εκτός από ένα φορτηγάκι που δεν άξιζε ούτε 2.000 ευρώ, δεν υπήρχε τίποτε άλλο να του πάρουν.

Ο έτερος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πέρα από τα τιμολόγια που έκοβε ο αδελφός του στο όνομά του για φορολογικούς λόγους, στον ίδιο δεν χρώσταγε κανένας και ούτε είχε συναλλαγές αυτός με τον κρεοπώλη και τον συνεταίρο του. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τους είχε δει κάνα – δυο φορές στο μίνι μάρκετ του αδελφού του. Και αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τους κατήγγειλαν για αρπαγή και ομηρία, αφότου ανέφερε τα ονόματα του κρεοπώλη και του συνεταίρου του στις ανακριτικές αρχές Γυθείου. Οπως εξήγησε κάποιοι είχαν κάψει τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας στον Κότρωνα τον Ιανουάριο του 2012 και κατά τη διερεύνηση των εμπρησμών, ερωτώμενος από την ανακρίτρια αν είχαν διαφορές με κάποιους, είπε ότι οι προαναφερόμενοι χρωστάνε λεφτά στον αδελφό του.

 

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Σημειώνεται ότι για τους εν λόγω εμπρησμούς έχουν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας πριν τρία χρόνια ένας συνταξιούχος αστυφύλακας (εν ενεργεία όταν έγινε ο εμπρησμός), ένας απότακτος αστυνομικός και ένας ιδιώτης –οι οποίοι δεν έχει προκύψει από κανένα στοιχείο ότι σχετίζονταν με τον κρεοπώλη ή το συνεταίρο του. Εν τω μεταξύ και το αυτοκίνητο του τελευταίου (του συνεταίρου του κρεοπώλη) κάηκε όταν κάποιοι τοποθέτησαν σε αυτό γκαζάκια. Ετσι άλλωστε αποκαλύφθηκε δύο χρόνια μετά η ιστορία με την αρπαγή (φέρεται να έγινε στις 23 Μαρτίου του 2011), καθώς ο συνεταίρος του κρεοπώλη κατέθεσε μήνυση σε βάρος των δύο κατηγορουμένων αδελφών για το κάψιμο του αυτοκινήτου του και προς επίρρωση των υποψιών του ανέφερε στον ανακριτή Πειραιά και αυτό το περιστατικό.

Προηγούμενο άρθροΞεχασμένο για 4 χρόνια παραμένει ένα μωρό στο Μακάρειο Νοσοκομείο της Κύπρου
Επόμενο άρθροΔύο συλλήψεις γυναικών για χασισέλαιο και άλλα προϊόντα κάνναβης στην Μεσσηνία