Αρχική Ν. Ηλείας Η παρέλευση 15ετίας έπαυσε τη δίωξη για τη χασισοφυτεία του 55χρονου

Η παρέλευση 15ετίας έπαυσε τη δίωξη για τη χασισοφυτεία του 55χρονου

Δεν καταδικάστηκε ο 55χρονος Ηλείος για την καλλιέργεια της χασισοφυτείας με τα 278 δέντρα στο Μίλα Οιχαλίας, γιατί έχει περάσει η 15ετία (η φυτεία ανακαλύφθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2001) και παύει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του:

Αυτό αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ο κατηγορούμενος δεν ήρθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του. Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την παύση της ποινικής δίωξης εξηγώντας στην αγόρευσή της ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την προχθεσινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος συνδέεται με την καλλιέργεια, αλλά όχι πως τα κέρδη από την παραγωγή χασίς θα ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ. Φεύγοντας λοιπόν η εν λόγω επιβαρυντική περίσταση (σ.σ. η προσδοκώμενη παραγωγή δεν θα υπερέβαινε σε αξία τα 75.000 ευρώ), αλλάζει η κατηγορία και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο ο κατηγορούμενος παύει να διώκεται.

Θυμίζουμε ότι ο Ηλείος κάθισε στο εδώλιο… 17 χρόνια αφότου οι αστυνομικοί βρήκαν και ξερίζωσαν τα δέντρα! Στο χώρο της φυτείας και κοντά εκεί όπου γινόταν η καλλιέργεια (στα 30 μέτρα απόσταση, όπου εκτιμάται ότι μεγάλωναν σε θερμοκήπιο τα φυντάνια πριν την μεταφύτευση), οι αστυνομικοί βρήκαν και έστειλαν στα εργαστήρια για αποτυπώματα κάποια εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Μετά από 15 χρόνια λοιπόν τα εκσυγχρονισμένα πλέον εργαστήρια της ΕΛΑΣ ταυτοποίησαν το αποτύπωμα που είχε βρεθεί πάνω σε ένα κομμάτι νάιλον θερμοκηπίου, με αυτά του έγκλειστου εκείνη την περίοδο στις φυλακές Ηλείου. Ετσι, τον Ιούνιο του 2016 σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του ασκήθηκε ποινική δίωξη.