Αρχική Ν. Κορινθίας Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το “χούι”

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το “χούι”

 

Κάπως έτσι τα έλεγε η γιαγιά μου, κάπως έτσι τα βλέπω κι εγώ να γίνονται.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε αυτή την πόλη ή αν θέλετε καλύτερα σε αυτό τον Δήμο είμαστε μία χούφτα άνθρωποι.

Ολα μαθαίνονται γρήγορα, διαδίδονται έντονα, άλλοτε με σάλτσες, άλλοτε αυτούσιες ειδήσεις. Υπάρχουν θεσμικοί που ο κόσμος τους περιθωριοποίησε γιατί νόμιζαν πως η πόλη τους ανήκει, πως βρίσκονται σε εποχές χούντας και μπορούν να διοικούν με τον τρόμο, με τους εκβιασμούς, με προσβολές και ύβρεις.

Ζήσαμε ανεκδιήγητες καταστάσεις στο φρέσκο παρελθόν να επιτίθενται απέναντι σε εκπροσώπους ΜΜΕ ή ακόμη και σε άλλους θεσμικούς.

Ντροπή στους δημοσιογράφους να έχουν άποψη, φίμωτρο σε όσους τολμάμε να γράφουμε και επειδή όπου δεν πίπτει ο λόγος πίπτει η ράβδος ζήσαμε πολλοί από εμάς ότι αντευχόμαστε να ζήσει οποιοσδήποτε πολίτης σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

ΑΥΤΟΙ λοιπόν, οι ίδιοι άνθρωποι, που μόνο ντροπή προκαλούν το να ονομάζονται ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ πολίτες, (ίσως να ήταν καλύτερα να πάνε να ζήσουν στην Ουγκάντα), ΑΥΤΟΙ που δεν είχαν το ήθος να ζητήσουν έστω και τυπικά συγνώμη για τις πράξεις τους, ΑΥΤΟΙ που θα συρθούν στα δικαστήρια για να βρούμε το δημοκρατικό μας δίκιο έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να διοργανώνουν ομάδες κρούσης για να διεκδικήσουν την ψήφο των Κορίνθιων πολιτών. Και το σημαντικό : Είναι ΑΥΤΟΙ που ακόμη και αυτή την στιγμή που μιλάμε “έφαγαν με χρυσά κουτάλια” κάτω από την μύτη κάποιων.

Μα πόση υστεροφημία πια;

Κλειστείτε στα σπίτια σας και μην προκαλείτε άλλο την κοινή γνώμη. Μην σαπίζετε στην σαπίλα σας και άξιους που δυστηχώς τους παρέσυρε το πολιτικό τους όνειρο και συμπράτει με ότι χειρότερο έχει βγάλει αυτός εδώ ο τόπος.

Θα είμαστε απέναντι σας, γιατί είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

Βλέπετε εμείς δεν φοβηθήκαμε όταν μας εκβιάζατε, όταν μας εκθέσατε δημόσια όπως κάποιοι άλλοι.

Δεν αντιλέγω λοιπόν, η τρομοκρατία μπορεί και να περνάει για λίγο, όχι όμως στην ουσία …..

Μην παίρνετε άλλους στον λαιμό σας, είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, με ήθος και πορεία.

Μην τους οδηγείτε στον γκρεμό…

Κι εσύ αγαπημένε μου συντοπίτη, έχεις αναλογιστεί που πας και με ποιους συνεργάτες;

Εχεις καταλάβει σε τι βούρκο πέφτεις μαζί τους;

Εύχομαι να κυριαρχήσει η λογική και όχι η υστεροφημία…. !!!

Σ.Μ