Αρχική Eπικαιρότητα Μέλη ελληνικού συγκροτήματος συνελήφθησαν στη Γεωργία για… τρομοκρατία

Μέλη ελληνικού συγκροτήματος συνελήφθησαν στη Γεωργία για… τρομοκρατία

Σε μπελάδες μπήκαν εξαιτίας του ονόματός τους οι Rotting Christ, το ελληνικό black metal συγκρότημα από την Αθήνα, κατά την διάρκεια περιοδείας τους, καθώς δύο από τα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν ως ύποπτοι για… τρομοκρατία.

Ειδικότερα, δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο frontman, Σάκης Τόλης και ο αδερφός του και ντράμερ, Θέμης Τόλης εμποδίστηκαν από την αστυνομία την ώρα που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, κατά την άφιξή τους στη Γεωργία, όπου βρέθηκαν για προγραμματισμένη συναυλία.

«Φτάσαμε στην Τιφλίδα το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ’ αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας, μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες», διηγείται ο Σάκης Τόλης μέσω Facebook, συνεχίζοντας:

“Χωρίς άλλη προειδοποίηση και κάποια επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτρέψουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, τους δικηγόρους μας ή την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα, για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κάκιστες και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα”.

Στην ανάρτηση, ο Έλληνας μουσικός σημειώνει «ευτυχώς, μόνο το όνομα “Τόλης” ήταν στη λίστα των ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες. Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και τους δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτικά. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».

Μετά την περιπέτεια, οι Rotting Christ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους και σε άλλες χώρες.

Προηγούμενο άρθροΑπεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως την Παρασκευή
Επόμενο άρθροΤο Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής