Αρχική Ν. Λακωνίας Ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης για τους βανδαλισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών

Ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης για τους βανδαλισμούς στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σπάρτης σχετικά με τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν πρόσφατα στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών.

Όπως αναφέρει, «η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μηνύσεις και καταδικάζει τους συγκεκριμένους βανδαλισμούς και απαντά στους ίδιους και τους υποκινητές τους, ότι θα βρουν απέναντί τους, όχι μόνο την εκπαιδευτική Κοινότητα και το Δήμο αλλά και σύσσωμη την Τοπική Κοινωνία, που επιθυμεί την ομαλή λειτουργία των σχολείων του τόπου μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Θλίψη, ντροπή και οργή..

Είναι τα συναισθήματα που προκαλεί η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών.

Το σχολείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από επιδρομή βανδάλων, που μέσα στην εορταστική περίοδο του Πάσχα προξένησαν σημαντικές ζημιές σε χώρους της σχολικής μονάδας.

Εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή δραστηριότητας στο χώρο λόγω εορτών, άγνωστοι δράστες «τρύπωσαν» στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια παραβίασαν τις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών και κυριολεκτικά «ξήλωσαν» και «έσπασαν» νιπτήρες και  λεκάνες. Κατέστρεψαν επίσης τις εξωτερικές πόρτες των τουαλετών, τις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών μηχανημάτων που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου, τις εξωτερικές βρύσες του σχολείου και μέρος της στέγης προκειμένου να προχωρήσουν στην κλοπή πετρελαίου.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες για την επανέναρξη των μαθημάτων, ύστερα από δύο εβδομάδας διακοπών, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις εικόνες που αντίκρισαν.

Ο Δήμος μόλις ενημερώθηκε για το δυσάρεστο αυτό περιστατικό προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών ενώ ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες για την αποκατάστασή τους. Παρ΄ όλα αυτά το Δημοτικό Σχολείο, λειτούργησε κανονικά.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μηνύσεις και καταδικάζει τους συγκεκριμένους βανδαλισμούς και απαντά στους ίδιους και τους υποκινητές τους, ότι θα βρουν απέναντί τους, όχι μόνο την εκπαιδευτική Κοινότητα και το Δήμο αλλά και σύσσωμη την Τοπική Κοινωνία, που επιθυμεί την ομαλή λειτουργία των σχολείων του τόπου μας.

Η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευτεί το αγαθό της γνώσης για τα παιδιά μας.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑισχρές διεκδικήσεις για τον δρόμο Γαργαλιάνοι-Ρωμανός
Επόμενο άρθροΆρωμα Ελληνογαλλικής φιλίας από την Πύλη Πολιτισμού στο Ναύπλιο