Αρχική Ν. Μεσσηνίας Παρουσιάζεται η δραστηριότητα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Παρουσιάζεται η δραστηριότητα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ως συντονιστής εταίρος του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργου με τίτλο «ArchaeoSchool for the Future: a sustainability approach» («Αρχαιότητες και Σχολείο για το Μέλλον: μια προσέγγιση (αειφορίας»), διοργανώνει Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων του έργου την Παρασκευή 27 Απριλίου, ανοιχτή στο κοινό.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 «Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης».

Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 9 π.μ. με 2 μ.μ. Περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου, εισηγήσεις σχετικά με τις παιδαγωγικές θεωρίες και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν, προβολή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν και των πνευματικών προϊόντων που δημιουργήθηκαν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Δεξιότητες του 21ου αιώνα: η εκπαίδευση με στόχο τον ενεργό πολίτη».

Στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και έργων των μαθητών, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες μαθητές θα προβάλλουν τις ψηφιακές τους δημιουργίες.

Το βράδυ της Παρασκευής (8 μ.μ. – 10 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί θεατρική παράσταση από τους μαθητές των τριών χωρών που συμμετέχουν στο έργο και μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «ΤΑΞΙΜ».

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, έως την Πέμπτη 19 Απριλίου, στην κ. Ιωάννα Ραβάνη (6946-462849 ή 27210 62299).