Αρχική Eπικαιρότητα Ο ύπνος δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει κάνει κακό στην υγεία

Ο ύπνος δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει κάνει κακό στην υγεία

Όπως γνωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μένει κάποιος όλο το βράδυ ξύπνιος επειδή ο σύντροφός του ροχαλίζει και δεν σταματάει με τίποτα. Ο ύπνος δίπλα σε έναν άνθρωπο που ροχαλίζει ασταμάτητα όχι μόνο είναι ενοχλητικός, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη κάνει και κακό στην υγεία. Μια έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ανέλυσε τις επιδράσεις του θορύβου όταν κοιμόμαστε, αποκαλύπτοντας ότι το ροχαλητό του συντρόφου μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση του άλλου.

Παρακολουθώντας 140 εθελοντές που ζούσαν κοντά σε αεροδρόμια, η μελέτη διαπίστωσε ότι το ροχαλητό έχει την ίδια επίδραση στην αρτηριακή πίεση ενός ανθρώπου που κοιμάται με τον θόρυβο που προκαλείται από τα αεροσκάφη που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. PA Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η προέλευση του ήχου δεν είναι σημαντική. Το μόνο που έχει σημασία είναι η ένταση. Με άλλα λόγια, όσο πιο υψηλή είναι η ένταση του ήχου τόσο πιο πολύ αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με τον The Independent. «Ξέρουμε ότι ο θόρυβος από τα αεροπλάνα μπορεί να αποτελέσει πηγή ερεθισμού, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι μπορεί επίσης να είναι επιζήμιος για την υγεία των ανθρώπων.

Οι έρευνές μας δείχνουν ότι ο θόρυβος των αεροπλάνων κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αρτηριακή πίεση και να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης», ανέφερε ο Δρ. Λαρς Τζαρούπ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας. Pixabay «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την μείωση του θορύβου που προκαλείται από τα αεροπλάνα ειδικά κατά την διάρκεια της νύχτας για να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων που μένουν κοντά σε αεροδρόμια», πρόσθεσε. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι γνωστός παράγοντας επικινδυνότητας καρδιακών παθήσεων, άνοιας, εγκεφαλικών και νεφρικών παθήσεων.

Προηγούμενο άρθροΤέλος ο Καλλικράτης – Ετοιμάζεται ο Κλεισθένης 1
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό σχολείο Ασσου