Αρχική Eπικαιρότητα Η χώρα μας εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον περιορισμό χρήσης...

Η χώρα μας εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον περιορισμό χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Για αυτόν το λόγο δημιουργήθηκε νομικό πλαίσιο σχετικά με τη διακοπή της δωρεάν διάθεσης λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και θεσπίστηκε ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Ο λόγος εφαρμογής της νέας νομοθεσίας στη χώρα μας δεν είναι άλλος από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα άλλωστε συγκαταλέγεται στις χώρες με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ποσοστό στη χρήση πλαστικής σακούλας.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί μία μικρή σακούλα να μην μας κάνει μεγάλη εντύπωση, στην πραγματικότητα όμως προκαλεί μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον. Αν το σκεφτούμε συνολικά συνειδητοποιούμε πως 1 στα 4 ψάρια ανοιχτής θαλάσσης μπορεί να περιέχει μικροπλαστικά, πως 1 στα 2 απορρίμματα στο βυθό της θάλασσας στην Ελλάδα είναι πλαστικές σακούλες και πως έως το 2050, θα υπάρχουν πιο πολλά πλαστικά, παρά ψάρια στις θάλασσες.

Η Praktiker ήδη από τον Φεβρουάριο αποχαιρέτησε πλήρως τις πλαστικές σακούλες με στόχο τόσο τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, όσο και την αλλαγή της γενικής στάσης απέναντι στα πλαστικά είδη μιας χρήσης, παροτρύνοντάς μας να υιοθετήσουμε μία καθημερινότητα απαλλαγμένη – όσο γίνεται – από το πλαστικό. Έχοντας ως motto τη σκέψη «αντίο και εις το μη επανιδείν», η Praktiker καταργεί τις πλαστικές σακούλες μίας χρήσης στα καταστήματά της, με στόχο να προάγει και να ενισχύσει την προστασία του περιβάλλοντος η οποία είναι καθήκον όλων μας.

Τέλος οι πλαστικές σακούλες στα Praktiker  PRAKTIKER

Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία σχεδίασε σε συνεργασία με την kdesign 2 διαφορετικές  με πρωτότυπα σχέδια εμπνευσμένα από την καθημερινότητά μας, οι οποίες δημιουργήθηκαν σε 3 διαφορετικά μεγέθη ώστε να εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες μας. Με μπλε χρώματα και γεωμετρικά σχήματα, η πρώτη τσάντα έχει άρωμα Αιγαίου, καθώς είναι εμπνευσμένη από τους περιστεριώνες της Τήνου, ενώ η δεύτερη, με πιο urban προσέγγιση, είναι αφιερωμένη στην ελληνική γειτονιά που δίνει χρώμα σε κάθε πόλη.

Η επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα έχει πλέον μπει δυναμικά στη ζωή μας και είναι σημαντικό να αποτελέσει για όλους μας μία συνειδητή επιλογή. Μία επιλογή με περιβαλλοντικό πρόσημο που θα κάνει το κόσμο μας πιο όμορφο και σίγουρα πιο…«πράσινο»!

Προηγούμενο άρθροΖέστη και αφρικανική σκόνη σήμερα στην Πελοπόννησο
Επόμενο άρθροΔείτε πως θα πάρετε την β δόση για το επίδομα παιδιού