Αρχική Ν. Μεσσηνίας Προχωρά η κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα

Προχωρά η κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην Καλαμάτα

Στη Σαλαμίνος, στο πεζοδρόμιο ανατολικά της Σπετσών, όπου γίνονται εκσκαφές, έχει φτάσει ο νέος ποδηλατόδρομος: αυτός που μέσω της Νέδοντος θα πηγαίνει στη μαρίνα και θα καταλήγει στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Με την υπάρχουσα εργολαβία, ο ποδηλατόδρομος θα φτάσει μέχρι το Jumbo.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από το Δήμο Καλαμάτας, η αρχή του ποδηλατόδρομου θα είναι στην Κροντήρη, νότια του παλιού Δημαρχείου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα θα διέρχεται από το δρόμο πρόσβασης και αποχώρησης του πάρκινγκ, εκεί που σήμερα είναι οι ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης.

Στο λιμάνι, με άλλη εργολαβία, ο ποδηλατόδρομος θα περνάει νότια απέναντι από το Λιμεναρχείο, στο δρόμο, εκεί που τώρα παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Φτάνοντας στο κτήριο των Λιμενεργατών, θα συνεχίζει από τη δυτική πλευρά του δρόμου (οδός Τσαμαδού), ακριβώς πίσω από τις αποθήκες. Από εκεί θα περνάει και ο κεντρικός ποδηλατόδρομος (της Αριστομένους), καθώς θα καταργηθεί η διέλευση από το ανατολικό πεζοδρόμιο και η επικίνδυνη κάθετη δίοδος στην αρχή της Ναυαρίνου. Η σύνδεση των δύο ποδηλατόδρομων θα γίνει στο ύψος της οδού Μιαούλη, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του κτηρίου των Λιμενεργατών, στην πλευρά του λιμανιού.

Για την ασφαλέστερη λειτουργία του ποδηλατόδρομου και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, προβλέπεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο τέρμα της οδού Ψαρών (μεταξύ Jumbo και ξενοδοχείου “Elektra”).