Αρχική Eπικαιρότητα Με απόφαση Βούτση η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου

Με απόφαση Βούτση η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου

Στη στήριξη της οικογένειας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου μέσα από την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του, προχωρά η Βουλή με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πρώτη φορά το 2010, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Βουλής:

«Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».