Αρχική Eπικαιρότητα Η τελευταία συνομιλία του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage

Η τελευταία συνομιλία του Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage

Ο τελευταίος διάλογος του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Mirage 2000-5, που συμμετείχε στη διαδικασία αναχαίτισης των τουρκικών F-16 στο Αιγαίο, αποκαλύπτει τα όσα δραματικά συνέβησαν δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

Ο πιλότος του δεύτερου Mirage σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο ίδιος δεν ακολούθησε την πορεία του αδικοχαμένου Σμηναγού.

Όταν επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το κανάλι Epsilon, ήταν ακόμα ταραγμένος. Αφού εξετάστηκε αμέσως από το γιατρό της βάσης, αποκάλυψε στους συναδέλφους του το διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο, πριν αυτός βρει τραγικό θάνατο 9 ναυτικά μίλια από τη Σκύρο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος Σμηναγός και εκείνος του απάντησε: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».

Αυτή ήταν και η τελευταία τους συνομιλία, δευτερόλεπτα αργότερα έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου Σμηναγού.

Σημειώνεται πως η κηδεία του Γεωργίου Μπαλταδώρου θα γίνει αύριο, Σάββατο, στις 14:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.