Αρχική Ν. Μεσσηνίας Επαναπρόσληψη ζητούν 15 εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Καλαμάτας

Επαναπρόσληψη ζητούν 15 εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Καλαμάτας

Στην δικαιοσύνη προσέφυγαν χθες 15 πρώην εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας επιδιώκοντας την επαναπρόσληψή τους.

Πρόκειται για συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31 Μαρτίου. Με την κατάθεση αίτησης προσωρινής διαταγής ζητούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, προβάλλοντας ως ισχυρισμό ότι οι προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίοι εμφανίστηκαν πριν το Πάσχα στο δήμο για να πιάσουν δουλειά, είναι ελάχιστοι και ενόψει του καλοκαιριού δεν φτάνουν για να μαζέψουν τα σκουπίδια, με κίνδυνο οι επισκέπτες να αντικρίσουν μια βρόμικη πόλη.

Πιο αναλυτικά, οι εν λόγω συμβασιούχοι (οδηγοί και απλοί εργάτες) με την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων – προσωρινής διαταγής ζητούν να επαναπροσληφθούν ως αορίστου χρόνου στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας. Αρχικά τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίες στη συνέχεια ανανεώθηκαν.

Θυμίζουμε ότι το Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε τη Μεγάλη Εβδομάδα την επιστροφή στις δουλειές τους 25 συναδέλφων τους στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας – ενώ η απόφαση προσωρινής διαταγής για τους 15 αναμένεται μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Ο δικηγόρος τους Τάσος Ορφανός μιλώντας στην “Ε” είπε ότι και οι 15 οι οποίοι προσέφυγαν δικαστικά ήταν μέχρι τις 31 Μαρτίου συμβασιούχοι του δήμου στην καθαριότητα, και “ζητούν μια προσωρινή διαταγή για να επιστρέψουν στις θέσεις του, ενόψει και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου”. Και εξηγεί ότι για να είναι ελκυστική η πόλη στους επισκέπτες της θα πρέπει να είναι και καθαρή, αλλά “οι υπάλληλοι που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι μόνιμοι είναι πολύ λίγοι και δεν καλύπτουν τις ανάγκες”. Κάτι που όπως είπε ο κ. Ορφανός “ειπώθηκε κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας – δηλαδή, ότι δεν έχουν έρθει όλοι αυτοί που χρειάζεται ο δήμος με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, και άρα είναι εντελώς απαραίτητοι για την καθαριότητα της πόλης οι συμβασιούχοι”. Εξήγησε επίσης ότι οι συμβάσεις τους είχαν παραταθεί με νομοθετική πράξη: “Είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην αρχή οι οποίες μετά παρατείνονταν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (δύο και τρεις φορές ο καθένας) και με απόφαση του δημάρχου μετά από αυτή την πράξη, ενώ μπορεί να είχαν απασχοληθεί με κάποιες διακοπές από το 2012 ή το 2013, αλλά όλοι απασχολούνταν συνεχώς στην Καθαριότητα από το 2015”.