Αρχική Χωρίς κατηγορία Παγκόσμιο σοκ από τις εικόνες της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία

Παγκόσμιο σοκ από τις εικόνες της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία

Συντρίμμια, πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες και δεκάδες ασθενοφόρα συνθέτουν την εικόνα της ανείπωτης ανείπωτης αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία που στοίχισε τη ζωή σε 257 ανθρώπους

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Ιλιούσιν-76 στην Αλγερία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο του FLN, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, μεταξύ των θυμάτων είναι και 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.

Εκατόμβη θυμάτων στην Αλγερία
Εκατόμβη θυμάτων στην Αλγερία  AP
Σοκαριστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία
Σοκαριστικές εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία  AP
Το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία
Το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία  AP

Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Μπουφαρίκ, η οποία βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, το Αλγέρι. Το αεροπλάνο ήταν ένα τετρακινητήριο Ιλιούσιν-76, σοβιετικής κατασκευής και μετέπειτα ρωσικής, που μπορεί να μεταφέρει από 126 ως 225 επιβάτες. Συνετρίβη σε έναν αγρό, στην περίμετρο του αεροδρομίου, λίγο μετά την απογείωσή του.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία
Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αλγερία  AP
Το σημείο συντριβής του αεροσκάφους στην Αλγερία
Το σημείο συντριβής του αεροσκάφους στην Αλγερία  AP

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Τιντούφ, στα νότια της χώρας, όπου βρίσκονται προσφυγικοί καταυλισμοί των Σαχράουι (Σ.τ.Σ: οι Σαχράουι είναι οι κάτοικοι της πρώην Ισπανικής αποικίας της Σαχάρας, της σημερινής Δυτικής Σαχάρας, απόγονοι των νομαδικών μαυριτανικών φυλών που ζούσαν στην περιοχή από αιώνες. Σήμερα 150.000 Σαχράουι ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στα νότια της πόλης Τιντούφ στην έρημο της νοτιοδυτικής Αλγερίας).

Αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία
Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με πυραύλους δέχτηκε η Σαουδική Αραβία – Αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα
Επόμενο άρθροMόλις 27 χρονών ο νέος γραμματές του Κινήματος Αλλαγής