Αρχική Χωρίς κατηγορία Μουλάι Μπραχίμ – Το Ελληνικό Χωριό της Τουρκικής Ελίτ

Μουλάι Μπραχίμ – Το Ελληνικό Χωριό της Τουρκικής Ελίτ

Ρηχά τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμος και ένας κλειστός όρμος προστατευμένος από τους ανέμους, συνθέτουν το σκηνικό ενός παραδείσου στη Νοτιοανατολική άκρη της Σάμου.

Μιλάμε για το Ποσειδώνιο ή Μουλάι Μπραχίμ (για τους ντόπιους) της Σάμου που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από την πρωτεύουσα του νησιού.

Αυτό το γραφικό ψαροχώρι, απένταντι από το τουριστικό Κουσάντασι της Τουρκίας, αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό της Τουρκικής ελίτ. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, ενώ προσφέρει υπέροχη θέα στα μικρασιατικά παράλια.

Οι Τούρκοι πλούσιοι τουρίστες είναι πολύ περισσότεροι από τους Έλληνες επισκέπτες. Στο Ποσειδώνιο δεν θα δει κανείς μπούργκες και τουρμπάνια, αλλά μπικίνι και μαγιό.

Η Τουρκική ελίτ φτάνει με τα πολυτελή σκάφη στον όρμο και κατακλύζει τις τοπικές ταβέρνες, οι οποίες έχουν “προσαρμοστεί”, με μόνιμα τοποθετημένες τσαγιέρες ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των Τούρκων τουριστών.

Ακολουθώντας τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, 700 μέτρα πριν φτάσετε στο Ποσειδώνιο και μετά από οδήγηση 1,4 χιλιομέτρων, θα βρείτε ακόμη, την παραλία Κλήμα.

Πηγή:haanity